Kurtulmuş: Yeni Anayasayı 2015'te Milletin Takdirine Sunacağız

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanı Yardımcısı Numan Kurtulmuş, yeni anayasayı 2015 seçiminde...

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanı Yardımcısı Numan Kurtulmuş, yeni anayasayı 2015 seçiminde milletin takdirine sunacaklarını ifade ederek, "Eminim 2015 seçiminde halkın oylarına sunulacak anayasa milletten yüzde 70'in üzerinde kabul oyu alacak." dedi.

AK Parti teşkilatının düzenlediği 'İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılmak için Konya'da bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Medya Tanıtım Günleri programında buluştuğu basın mensuplarına gündemi değerlendirdi. Yeni Türkiye'nin 2023 vizyonunun yurtiçinde yapısal dönüşümleri gerçekleştirmek olduğunu belirten Kurtulmuş, Türkiye'nin uluslararası vizyonunun bütün dünyanın kabul edeceği adil ve barışçı yeni bir küresel örgütün kurulmasının sözcülüğü ve öncülüğünü üstlenmek olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Konya İl Danışma Meclisi toplantısının ardından Anemon Otel'de gazetecilerle bir araya geldi. Toplantıda 2002 -2012 yılları arasını kapsayan dönemi eski Türkiye'nin yeni Türkiyeye dönüştüğü değişim dönemi olarak değerlendiren Kurtulmuş, 2013-2023 döneminin ise yapısal dönüşümlerin gerçekleştirileceği yıllar olacağını vurguladı. AK Parti'nin siyasi, iktisadi ve hukuki alanda devrim niteliğinde değişimler gerçekleştirerek Türkiyeyi vesayet sisteminden kurtarmaya çalıştığını anlatan Numan Kurtulmuş, ülkeye ayak bağı olan terörün bitirilmesi için her yolun denendiğini söyledi. Kurtulmuş, "2023 yılına her bakımdan sorunlarını çözmüş, küresel bir güç haline gelmiş bir Türkiye olarak girmek istiyoruz. Bugün bütün dünyanın rahatsız olduğu İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra kurulmuş Birleşmiş Milletler (BM) örgütünün bekçiliğini yaptığı adaletsiz dengelerin değişmesini istiyoruz. Bu adaletsiz dengelerin değişmesini ancak güçlü bir Türkiye sağlayabilir. Türkiye adaletsiz BM düzeninin değiştirilmesi talebinin öncüsü ve sözcüsü olacak." dedi.

Reklam
Reklam

Numan Kurtulmuş, yeni anayasa konusundaki soruya karşılık Türkiye'deki bütün sorunların asıl kaynağının 12 Eylül Anayasası olduğunu vurguladı. Kurtulmuş, "Türkiye vesayet rejiminin en büyük kaynağı 12 Eylül Anayasası'nı en kısa zamanda yeni ve sivil bir anayasayla değiştirmek zorundadır. AK Parti, milletin verdiği yeni ve sivil anayasa yapma görevinin bilincinde olarak çalışmalarını sürdürüyor. Biz istiyoruz ki yeni anayasayı Meclis'te temsil edilen siyasi partilerle birlikte yapmak istiyoruz. Bunun için çabalıyoruz. Eğer Meclis'te kurulan Anayasa Komisyonu, muhalefet partilerinin engellemeleriyle yeni anayasa yapmayı başaramazsa AK Parti yeni anayasayı kendisi yazacak, Meclis'e sunacağız. Bu anayasanın Meclis'ten referanduma götürecek oyu alması için var gücümüzle çalışacağız. AK Parti, hazırlanacak yeni anayasayı 2015 seçiminde milletin takdirine sunacak. Eminim 2015 seçiminde halkın oylarına sunulacak anayasa milletten yüzde 70'in üzerinde kabul oyu alacaktır." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: