Kurtuluş Mahallesi Sym Açılışı Yapıldı

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, 1 yıllık süreç içinde Karabük’e 100 milyon TL tutarında hizmet...

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, 1 yıllık süreç içinde Karabük’e 100 milyon TL tutarında hizmet yapacaklarını söyledi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin projeleri arasında yer alan ve her mahalleye bir Sosyal Yaşam Merkezi (SYM) projesi kapsamında, Kurtuluş Mahallesi SYM düzenlenen törenle mahalle sakinlerinin hizmetine açıldı.

Başkanı Rafet Vergili, Kurtuluş Mahallesi SYM açılışında yaptığı konuşmada, Karabük Belediyesi tarafından bugüne kadar 300 milyon TL tutarında hizmet yaptıklarını ve bugüne kadar bir gün dahi paraları olmadığı için ağlamadıklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

Karabük Belediyesi’nin göreve geldiklerinde 66 milyon TL borcu olduğunu ve işçinin maaşını dahi ödeyemeyecek durumda aldıklarını anlatan Vergili, “Şu anda Karabük Belediyesinde yapmış olduğumuz, mezbahasından, haline kadar, Kent Meydanından arıtma suyuna ve içme suyu hattı şehir şebekesinin yenilenmesine kadar Karabük Belediyesi yapılması gereken ne varsa el atmadığı hiçbir iş yok. Şu ana kadar yapmış olduğumuz hizmet bedeli 300 milyon TL’yi geçmiş durumda ve biz bir gün dahi paramız yok diye ağlamadık. Şu anda halimizin inşaatı başladı. Yarın Kent Meydanın inşaatı başlayacak, ihalesi bugün bitti. Ayrıca Karabük’te asfaltlanmamış bir tek kenar köşe kalmayacak. Yeşil Mahalle ve Kurtuluş Mahallemizde doğalgaz olayı yoktu. İki hafta önce doğalgazın kendi patronunu çağırdık ve mahallemize doğalgazın bağlanması ile ilgili de Karabük Belediyesi olarak 800 Bin TL gibi bir fedakarlıkta bulunduk. Onlar da söz verdiler. 45 gün içerisinde Kurtuluş Mahallesinde doğalgaz çekmedikleri hiçbir nokta kalmayacak. Karabük’ün bir lira parasını heba etmeden, tamamını size geriye çevirmenin gayreti içindeyiz” dedi.

Reklam
Reklam

1 YILDA 100 MİLYON LİRALIK HİZMET YAPACAĞIZ

Bundan sonraki süreçte yapacakları hizmetlerin minimum değerinin ise 100 milyon TL olduğunu da açıklayan Başkan Rafet Vergili, şunları söyledi:

“12 ay içersinde Karabük için, Karabük halkı için 100 milyon TL değerinde hizmet getireceğiz. İnşallah 12 ay sonra şehircilik açısında Karabük’te şu problem vardı diye kimse konuşamayacak. Sosyal Yaşam Merkezlerimizde hizmetlerimize devam edeceğiz. Aile hekimlerimiz, Muhtarlıklarımız, İnternet odaları, gençlerimize ve yaşlılarımıza yönelik kurslar düzenliyoruz. Yenimahalle ve Atatürk Mahallemizde bir sürü abimiz, diksiyon, bilgisayar ve internet kurslarını bitirdi ve sertifikalarını aldı. Osmanlıca ve Arapça kurslarına gidiyorlar. Bu da bizi son derece mutlu ediyor. Şu ana kadar mevcut Sosyal Yaşam Merkezlerimizden 5 bin’e yakın kursiyerimiz mezun oldu. Demek ki bunlar bir ihtiyaçmış. İsterdik ki bu alanlar daha da büyük olsun ve çocuklarımıza yaptığımız bu parkları 4-5 dönümlük araziler üzerine yapalım. İnşallah bundan sonraki programlarımız içersinde bunlar da olacak ve daha geniş alanlar üzerine park yapmaya çalışacağız.”

Reklam
Reklam

Konuşmalarından ardından Kurtuluş Mahallesi SYM’nin açılış kurdelesi kesilerek halkın hizmetine sunuldu.

5 aylık süre zarfından yapımı tamamlanan 3 derslik salonunun yanı sıra, muhtarlığı, aile hekimliği ve çocuk oyun grupları, fitnes aletleri, basketbol ve futbol sahasının da içinde bulunduğu parkı ile yaklaşık 2 bin metrekarelik bir alanda mahalle sakinlerinin hizmetine sunulan SYM’de açılacak olan kursları ile birlikte sosyal anlamda hizmet vermeye başlayacağı da ifade edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: