Kurtuluş törenlerinde erzak kapma yarışı

Balıkesir'in Edremit ilçesinin kurtuluşunun 89. yıldönümü törenle kutlandı. Tören geçişi sırasında yerel firmaların dağıttığı meyve,...

Balıkesir'in Edremit ilçesinin kurtuluşunun 89. yıldönümü törenle kutlandı. Tören geçişi sırasında yerel firmaların dağıttığı meyve, sebze, şeker ve çikolatalardan almak isteyenler, arkadan gelen araçlara aldırmadan kapmak için yarıştı. Kutlamalara at üzerinde katılan ve Atatürk’e çok benzeyen Göksel Kaya da büyük ilgi çekti.
İlk tören Edremit Şehitliği'nde yapıldı. Şehit Hamdibey Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk koyulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklâl Marşı söylendi. Edremit Kaymakamı Osman Tunç, Belediye Başkanı Tuncay Kılıç ve 19. Motorlu Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halit Günbatar, birlikte halkı selamladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Başkan Kılıç, “Büyük kurtuluşun mutluluk ve gururunu yaşıyoruz. O dönemdeki Kaymakamımız Şehit Hamdi Bey, Kuvayi Milliye örgütünü kurarak düşmana karşı ilk direnişi başlattı. Kuvayi Milliye’nin kurulduğu ilk yer Edremit’tir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere millî mücadele şehitlerini rahmet ve minnetle anıyoruz." dedi.
Daha sonra Çanakkale'de çekimleri devam eden 57. Alay filminin oyuncularından, Atatürk’e benzerliğiyle tanınan Kaya, tören alanına atla geldi. Bir süre atın sakinleşmesini bekledikten sonra inerek, yanında getirdiği Türk bayrağını Kılıç’a takdim etti. Başkan Kılıç da Kaya’ya "Paşam" diye hitap ederek şehrin anahtarını verdi.
Kutlamalar kapsamında arıca Edremit Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde ilçede konuşlandırılan yangın söndürme helikopteri tur attı. Konuşmalar ve halk oyunu gösterileri bitene kadar sakin ve coşkulu olan alan, geçit töreninin başlamasıyla bir anda karıştı. Korteje katılan bazı kurum ve meslek odalarına ait araçlardan çeşitli erzaklar atıldı. Bunlardan almak isteyenler ise adeta birbirini ezdi. Polis ve zabıta ekiplerinin engelleyemediği vatandaşlar, zaman zaman kortejin durmasına sebep oldu. Kahve, makarna, hazır çorba, meyve ve sebze gibi gıda maddelerinin yanısıra pantolon ve gömlek gibi giyim eşyalarının da bulunduğu torbalar kısa sürede bitti. Çok sayıda erzak torbası yırtıldı, yer yiyeceklerle doldu.
Kutlamalara AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Edremit Kaymakamı Osman Tunç, 19. Motorlu Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halit Günbatar, mülki amirler ve diğer vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz