Kuru Bakliyatla "Osmanlı Devlet Arması" Yaptı

ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Özkan, 10 çeşit kuru bakliyatı kullanarak 1 metrekare ebadında

ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Özkan, 10 çeşit kuru bakliyatı kullanarak 1 metrekare ebadında "Osmanlı Devlet Arması" tablosu yaptı.

İl merkezindeki bir otelde asistan aşçı olarak çalışan Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mutfaktaki hünerlerinin yanı sıra aşçılık becerilerini kullanarak sanat yapmaya meraklı olduğunu söyledi.

Bunun için bazı denemeleri olduğunu anlatan Özkan, ince ve kalın bulgur, ekmeklik buğday, pirinç, susam, haşhaş, mercimek gibi 10 farklı kuru bakliyatı kullanarak "Osmanlı Devlet Arması" yaptığını anlattı.

Reklam
Reklam

Özkan, armadaki bazı bayrakları hazırlamak için bakliyatlarda gıda boyası kullandığını ifade ederek, "Bu çalışma bize, Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği (AKTAD) tarafından düzenlenen '2. Alanya Altın Kepçe Ulusal Yemek Yarışması'nın güzel sanatlar ve display ekmek büfesi kategorisinde gümüş madalya ve kupa kazandırdı" dedi.

Yemek ve tatlılarında simetri ile görselliğe önem verdiğine işaret eden Özkan, şunları söyledi:

"İşimden arta kalan zamanda hazırladım bu çalışmayı. Bakliyatların büyüklükleri aynı değil. Örneğin köftelik ince bulgur ve pirincin birbirine karışmaması için yapıştırma sürecinde 2 saat beklediğim oldu. Çok yakın ve detaylı çalışmalarda beni yoran bölümler oldu. Özellikle bayrak bölümleri ve diğer ince kısımlarda ürünlerin karışmaması için cımbız kullandım. Çok önemli zamanımızı aldı, ancak güzel bir çalışmayı ortaya çıkardık. Bu anlamda mutlu ve gururluyum."

Muhabir: Burak Akay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: