Kuru Cilt Sağlık Sorunlarına Yol Açıyor

GAZİANTEP (AA) - ZERİN ÖZDİLEK - Kış aylarında daha çok görülen cilt kuruluğunun bazı sağlık sorunlarına yol açabildiği bildirildi.

"Sürtünmesi fazla olan giysileri giymeyin" Temizlik ürünlerinin ciltteki yağ tabakasını uzaktaştırıp derinin nemini kaybetmesine neden olduğunu vurgulayan Özgöztaşı, şöyle devam etti: "Deri kuruluğunu çok yaşayan insanların daha az sabun, şampuan kullanmaları ve daha az kese ve lifleme yapmaları gerekir. Kullanılan sabun ve şampuanların nemlendirici içeriğe sahip olanları daha uygun olablir ancak bunların da yine az kullanılması gerekir. Kişilerin giysilerine de dikkat etmesi lazım. Zaten deride bir kuruluk var. Sürtünmesi çok fazla olan giysiler giyilirse yani, sıkı pantolonlar, sıkı çoraplar gibi, bu bölgeler, sürtünme nedeniyle daha da kuru ve kepekli hale gelecektir." Prof. Dr. Orhan Özgöstaşı, deri kuruluğu olan hastaların, banyo sonrasında cilde nemlendirici sürmesi gerektiğinin de altını çizdi. Cilt kuruluğu olan kişilerin önlem alması gerektiğini dile getiren Özgöstaşı, yeterli önlem alınmadığında, bu durumun önce kaşıntıya bunun devamı halinde ekzema ve bakteriyel enfeksiyonlarına yol açabileceğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz