Kuru Meyve İhracatında Tanıtım Atağı

Son yıllarda gelişerek büyüyen kuru meyve sektörünü özendirme ve teşvik amacıyla tanıtım grupları kurulduğunu açıklayan...

Son yıllarda gelişerek büyüyen kuru meyve sektörünü özendirme ve teşvik amacıyla tanıtım grupları kurulduğunu açıklayan AK Parti Aydın milletvekili Ali Gültekin Kılınç, 2011 yılı kuru meyve ihracatının 1.3 milyar dolar olduğunu belirtti.

Özellikle kuru incir, kuru kayısı, çekirdeksiz üzüm ve Antep fıstığının tanıtımı amacıyla Ege İhracatçı Birlikleri, İstanbul İhracatçı Birlikleri ve Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliklerinin yanı sıra, Kuru Meyve Birliklerinin katılımı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin de uygun görmesi üzerine Kuru Meyve Tanıtım Grubu’nun (KMTG) kurulduğunu kaydeden Gültekin Kılınç, bu sektörün 2023 yılı ihracat hedefinin ise 4 milyar dolar olduğunu ifade etti. Yurtiçi ve yurt dışında tüketimi artırmak için kurulan Kuru Meyve Tanıtım Grubunun gerçekleştireceği tanıtım çalışmaları sonrasında bu artışın gerçekleşeceğini öngördüklerini kaydeden Kılınç, “Türkiye’nin yüzyılı aşkın bir süredir ihraç ettiği ve ihracatında dünya lideri olduğu çekirdeksiz kuru üzüm, kuru kayısı, kuru incir ve Antep fıstığından elde edilen dövizi arttırmak isteyen kuru meyve ihracatçıları Kuru Meyve Tanıtım Grubu’nu kurdular. Türkiye’nin geleneksel ihraç ürünleri, vitamin deposu çekirdeksiz kuru üzüm, kuru kayısı, kuru incir ve Antep fıstığının bilinirliğini arttırmak, rekabet imkânlarını geliştirmek ve pazar çeşitliliği arttırmak, yurtiçinde ve yurtdışında tanıtıp tüketimini arttırmak amacıyla Kuru Meyve Tanıtım Grubu kuruldu. 2023 yılı için 3 milyar dolar ihracat hedefi belirleyen Türkiye Kuru Meyve Sektörü, Kuru Meyve Tanıtım Grubu’nun kurulmasıyla birlikte 2023 yılı ihracat hedefini 4 milyar dolara çıkardı. Ege, Güneydoğu ve İstanbul’da bulunan Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birlikleri’nin ortak başvurusu sonrasında Ekonomi Bakanlığı, Kuru Meyve Tanıtım Grubu’nun kurulmasına onay verdi” dedi.

Reklam
Reklam

Kuru meyve sektöründe bugüne kadar ağırlıklı olarak Avrupa Birliği ülkelerine ihracat yapıldığını belirten Kılınç, Kuru Meyve Tanıtım Grubu’nun kurulmasıyla birlikte ilk etapta ekonomileri güçlü ve nüfusları fazla olan Japonya, Çin, Hindistan ve Rusya’nın “Hedef Pazar” olarak belirlendiğini ve bu ülkelerde tanıtım yapılacağını söyledi. Kılınç ayrıca, ikinci aşamada; Endonezya, Malezya, Brezilya, Amerika Birleşik Devletleri ve Güney Kore’ye yoğunlaşılacağını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: