Kuru Üzüm Fiyatlarındaki Düşüş

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, Sultaniye cinsi çekirdeksiz kuru üzümün kilogramının 2 ay önce 4 lira 20 iken şu

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, Sultaniye cinsi çekirdeksiz kuru üzümün kilogramının 2 ay önce 4 lira 20 iken şu anda 3 lira 20 kuruşa satıldığını belirterek, "Bu ülkede ne oldu da üzümün fiyatı bir ay içinde 1 lira düştü-" dedi.

Okur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede bu yılki üzüm hasadının sonlarına gelindiğini, hasat edildikten sonra kurutulan üzümlerin satışının sürdüğünü belirtti.

Üzüm hasadının başladığı günlerde 4 liranın üzerinde olan kuru üzüm fiyatının bugün 3 lira 20 kuruşa düştüğünü ifade eden Okur, ürünün fiyatı üzerinde oyunlar oynandığını savunarak şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Üzüm üreticisinin neşesi kalmadı. Bundan bir ay önce üzüm fiyatının iyi olmasının verdiği sevinçle hasada başlayan üretici bugün hüsran yaşıyor. Fiyat kilogramda 1 lira düştü. Bu 1 ton üzümde bin lira, 10 ton üzümde 10 bin lira eder. Bu para birkaç ay önce üreticinin cebine girerken, şimdi nereye gidiyor. Üreticinin alın terine, emeğine yazık değil mi- Fiyat üzerine oyunlar oynayanlara hakkımızı helal etmiyoruz. Çiftçinin hevesi kursağında kaldı, bu işin vebali büyük, kimse bunun hesabını veremez. Bu ülkede ne oldu da üzümün fiyatı bir ay içinde 1 lira düştü-"

Muhabir: Muammer Kökçüoğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz