Kurucaşile Turizm Şehri Haline Gelecek

Kurucaşile Belediye Başkanı Mehmet Zihni Sayın, Kurucaşile limanı ve fakültenin ekonomiye büyük destek verdiğini ifade...

Kurucaşile Belediye Başkanı Mehmet Zihni Sayın, Kurucaşile limanı ve fakültenin ekonomiye büyük destek verdiğini ifade etti.

Bartın'ın Kurucaşile ilçesi Belediye Başkanı Mehmet Zihni Sayın, Kurucaşile'de gerekli çalışmaların yapıldığını, ilçede bulunan liman ve fakültenin ilçe ekonomisine katkı sağladığını belirtti. Başkan Sayın, "Kurucaşile'de 2012 ve 2013 yıllarında büyük çalışmalarımız olacaktır. Limana giden yollarımız tamamen parke taş ile döşenerek daha güzel bir hale gelecektir. Liman bölgesinde de çalışmalar yapacağız. Limandaki yükleme yerimiz belediye binasının bulunduğu sağ taraftaki alana alacağız. Liman bölgesinin de tamamen üstünü kapatarak, çok amaçlı bir hale getireceğiz. Liman gerçekten Kurucaşile için büyük anlam ifade ediyor. Denizin bölgemize yakın olması turizm açısından büyük bir avantaj. Yaptığımız çalışmalarla da turizmi canlandıracağız. İl dışındaki şirketlerimiz limandan yükleme yapmak için talepte bulunuyor. Özellikle maden işleriyle uğraşan firmalardan daha çok talep geliyor. Bunları değerlendiriyoruz. 'Çevreye zarar verir mi, vermez mi?' diye bir takım çalışmalar yapıyoruz. Çevreye zarar verecek hiçbir çalışmaya sadece liman değil Kurucaşile'de izin vermeyiz. Bunun yanında yeni açılan fakültemiz var. Şimdilik 65 öğrenci fakültede eğitim görüyor. Önümüzdeki yıl bu sayının 100 öğrenci olacağını tahmin ediyorum. Öğrencilerimizin geldikleri günden itibaren hiçbir şekilde barınma sorunu olmadı. Burası şu anda Bartın merkezden daha iyi. Öğrenciler ile arkadaş gibi olduk. Adeta burada onlara birer aile ferdi gibi davranıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Kurucaşile Belediye Başkanı Mehmet Zihni Sayın, "Kurucaşile Bartın yolunun da yapımı devam ediyor. Yol sorunun da çözülmesinin ardından Kurucaşile'de bir sıkıntımız kalmayacaktır" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: