DİYARBAKIR (AA) - ŞÜKRÜ GÜNDÜZ - Dicle Üniversitesi (DÜ) Sivil Havacılık Yüksekokulu Havacılık Yönetimi Bölümü, kuruluşundan 21 yıl sonra öğrenci aldı.
DÜ bünyesinde 1997 yılında kurulan Sivil Havacılık Yüksekokulu Havacılık Yönetimi Bölümüne, akademik altyapının tamamlanmasıyla Yükseköğretim Genel Kurulunun kararı ile 21 yıl sonra 2018-2019 eğitim öğretim yılında 60 öğrenci alındı.
Tüm havayolu ile ilgili faaliyet alanlarında, havacılık işletmelerinin pazarlama, muhasebe, finansman, uçuş operasyon, kalite ve emniyet yönetimi gibi sektörün altyapısında çalışabilecek nitelikte eleman yetiştirmeyi hedefleyen lisans programının Diyarbakır'daki ilk öğrencileri, hayallerini gerçekleştirecek olmanın heyecanını yaşıyor.
DÜ Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Fatih Koçyiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversite bünyesinde 1997 kurulan yüksekokula 21 yıl aradan sonra öğrenci almaktan mutluluk duyduklarını söyledi.
Kayıt yaptıran 60 öğrencinin eğitime başladığını ifade eden Koçyiğit, "Üniversitemiz bünyesinde 1997 kurulan DÜ Sivil Havacılık Yüksekokuluna 21 yıl aradan sonra öğrenci aldık. Bunun heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu bölüm için öğrenci almamız bizim için hayal gibiydi ama biz bu hayallerimizi gerçekleştirdik." dedi.
- "(Havacılık sektöründe biz de varız) demek için yola çıktık"
Bölüme öğrenci almadan önce akademik ve idari personelin yetiştirilmesi için gerekli çalışmaları yaptıklarını anlatan Koçyiğit, akademik altyapıyı tamamladıktan sonra durumu Yükseköğretim Kuruluna (YÖK) iletip, gerekli onayı aldıktan sonra öğrenci aldıklarını kaydetti.
Hem kendilerinin hem de bölümün ilk öğrencilerinin yaşadığı heyecanı dile getiren Koçyiğit, "Öğrencilerimizi sivil havacılığa yönlendireceğiz. İngilizce ve bilgisayar bilen öğrenciler yetiştirmek için müfredatımızı hazırladık. Havacılık sektörü Türkiye'de inanılmaz derecede büyüyor. Diyarbakır bu konuda aç. Havacılık sektöründe biz de varız demek için yola çıktık." diye konuştu.
Koçyiğit, bölümün açılmasında emeği geçen Rektör Prof. Dr. Talip Gül ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eyüp Tanrıverdi'ye de teşekkür ettiğini belirtti.
- "Uzay Bilimleri ve Havacılık Fakültesi haline dönüştürmek istiyoruz"
Havacılık sektörünün çok hızlı geliştiğine işaret eden Koçyiğit, bu kapsamda hedefleri olduğunu dile getirdi.
Koçyiğit, bu hedeflere ilişkin şöyle konuştu:
"Uçak gövde motor bakım bölümü, uçak elektrik elektronik bölümü ve İHA bölümünü kurmak için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Hedefimiz okulumuzu ayrı bir kampüse taşıyıp, uçak pisti ve hangarlar yapmak. Laboratuvarlar kurmayı planlıyoruz. Sivil Havacılık Yüksekokulumuzu ilerleyen dönemlerde Uzay Bilimleri ve Havacılık Fakültesi haline dönüştürmek istiyoruz. Hedefimiz havacılık sektöründe iddialı hale gelmek. Havacılık sektörü çok geniş. Diyarbakır'a büyük katkılar sağlayacağını düşünüyoruz. Havacılık ve planör kulüpleri kurup öğrencilerimizi eğitimler vermeyi düşüyoruz. Drone eğitimi ve buna ilişkin yetki sertifikası verecek bir altyapı kurmayı planlıyoruz."
Koçyiğit, ilk mezunlarını dört yıl sonra vereceklerini, böylece bölümün kente olan katkısını da göreceklerini ifade etti.
- "Bölümün ilk öğrencisi olduğum için çok mutluyum"
Öğrencilerden Büşra Önaldı, bu bölümü okumak için Konya'dan Diyarbakır'a geldiğini belirtti.
"Çocukluktan beri hosteslik düşlerimi süslüyordu. O yüzden bu bölümü tercih ettim. Bu bölümün ilk öğrencisi olduğumu için çok mutluyum." diyen Önaldı, Diyarbakır'ı da çok beğendiğini söyledi.
Umut Baran da çocukluk hayali pilotluk için bu bölümü seçtiğini anlatarak, havacılık sektörüne ilgi duyduğunu dile getirdi.
Baran, "Hedefim bu bölümü bitirip pilot olmak. Diyarbakır'da böyle bir bölümün açılması beni çok mutlu etti. Ailemin de burada olması çok büyük bir avantaj. Tek tercihim burasıydı. 21 yıl önce açılan bu bölümün ilk öğrencisi ve ilk mezunlarından olacağım için çok mutluyum. Kendimle gurur duyuyorum. İnşallah mezun olduktan sonra farkımızı göstereceğiz. Diyarbakır'ı çok güzel şekilde tanıtacağız." ifadelerini kullandı.