Kurumsal Yönetim Derecelendirme Raporu

SAHA Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri tarafından hazırlanan Kurumsal Yönetim Derecelendirme Raporu açıklandı. Pınar...

SAHA Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri tarafından hazırlanan Kurumsal Yönetim Derecelendirme Raporu açıklandı. Pınar Et’in Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu 10 üzerinden 8,77 oldu.

SPK’nın derecelendirme faaliyetleri için yetki verdiği kuruluşlardan SAHA Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri’nin hazırladığı kurumsal yönetim raporuna göre Pınar Et, 10 üzerinden 8,77 notu ile derecelendirildi.

Et ve et ürünleri konusunda sektörün lideri olan Pınar Et, bu yıl ilk kez SAHA tarafından değerlendirildi. Değerlendirme Pay Sahipleri, Kamuyu Aydınlatma ve Şeffaflık, Menfaat Sahipleri, Yönetim Kurulu ana başlıkları altında yapıldı. Pınar Et’e verilen 8,77 düzeyindeki not, şirketin SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri’ne büyük ölçüde uyum sağladığını gösteriyor.

Reklam
Reklam

Yaşar Holding İcra Başkanı Dr. Mehmet Aktaş, Türkiye’nin dünya standartlarında üretim yapan ilk özel sektör entegre et tesisi olan Pınar Et olarak, politikaları SPK’nın Kurumsal Yönetim İlkeleri’ne paralel olarak belirlediklerini söyledi. Sürdürülebilirlik odağında daima organizasyonu geliştirip kurumsal ve etik değerlere bağlı hareket ettiklerini anlatan Aktaş, şöyle konuştu: "Kurumsal yönetim ilkeleri çerçevesinde güçlü yönetim yaklaşımını benimsiyoruz. Pınar Et’in aldığı yüksek not, bu konuya verdiğimiz önemin göstergesidir. Kurumsal yönetim alanında çalışmalarımıza aynı şekilde devam edeceğiz.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: