Kurupelitliler İmar İçin Buluştu

Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, Kurupelit’te yapılan imar değişikliğiyle ilgili bölge sakinlerini bilgilendirdi.Atakum Belediye Meclis...

Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, Kurupelit’te yapılan imar değişikliğiyle ilgili bölge sakinlerini bilgilendirdi.

Atakum Belediye Meclis kararı ile bir süre önce Kurupelit’te yaklaşık 150 ada üzerinde imar uygulamasının durdurulduğunu, kararın ardından teknik ekip tarafından yapılan kontrollerde 73 ada üzerinde yeniden düzenleme yapma ihtiyacı hissettiklerini belirten Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, “Kurupelit ilerleyen yıllarda 36 bin kişiye ev sahipliği yapması planlanan bir yerdir. Bu nedenle biz de, yaklaşık 112 hektarlık alanı yol, alt yapı ve yeşil alan konularında daha kullanışlı ve çağdaş hale getirebilecek bir çalışma yaptık. Bunu yaparken, yeni parsel üretmedik, kimseyi birbiri ile hisseli hale getirmedik, mevcut parseller üzerinde çalışarak, yer sahiplerinin bütün kazanılmış haklarını koruduk” dedi.

Reklam
Reklam

Yeşil alanlar oluşturmak, dikine olan yolları, enine çevirerek ulaşımın rahatlamasını sağlamak, alt yapı çalışmalarının sağlık yürütülebilmesi amacı ile Kurupelit bölgesinde 73 ada üzerinde yeniden imar düzenleme çalışmaları yapan ve düzenlenen bir toplantı ile paylaşan Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, “Burası geleceğin yerleşim bölgesidir. 36 bin nüfusun yaşaması planlanmaktadır. Burada toplanmamızın amacı yaptığımız plan hakkında size bilgi vermektir. Uzun, zorlu ve yorucu bir çalışma oldu ama bitirmeyi başardık. Planının eski hali ile gerçekleşmesi imkansızdı. Çünkü 20 eğilimli hatta daha çok eğilimli yerler vardı. Buralara ne yol yapılması ne de alt yapının gitmesi mümkün değildi. Parselasyonu yaptığımızda encümene sokmadan askıya asacağız. Gelip inceleyeceksiniz, itirazınız varsa yapacaksınız. Kimsenin yeri başka bir yere taşınmıyor veya azalmıyor. Yeni parsel üretmedik. Kimseyi birbiri ile de hisseli hale getirmedik. Mevcut parseller üzerinde çalışma yaptık. Bana göre burası yaptığımız çalışma sayesinde daha da değerlenmiştir. Sahip olduğunuz topraklardan bir karış bile almadık. Yalnızca 3-5 metre geriye, ileriye gitti veya hafiften sağa, sola yön değiştirdi. Bu yaptığımız çalışma karşılığında da bir kuruş masraf talep etmiyoruz. Kamuya da yaklaşık 9 bin metrekarelik yeşil alan daha kazandırmış olduk. Bu alanda park-bahçe, spor tesisi, çocuk oyun alan gibi şeyler yapılarak hem bölgenize nefes aldıracak hem de değer katacak tesisler yapılabilir” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Atakum’un kurucu belediye başkanı olduğunu ve şu an 3. Dönemimi yaşadığını da dile getiren Başkan Burma, “Bu işin çeşitli mecralarda dedikodusu çok olur. Kimseye aldırmayın, sizi dolduruşa getirmelerine izin vermeyin. Yaptığımız planı bir inceleyin. Sonrasında kararı kendiniz verin. Bugüne kadar koca koca alanları planladım. Bunun neticesinde bir tane mahkeme görmüşlüğüm yoktur. Biz işimizi falancının, filancının karına göre değil kanuna, yönetmeliğe göre yaparız. Benim hayatım kamuya alan kazandırmakla geçti. Şunu da iyi biliyorsunuz ki adımın ne önüne ne de arkasına bugüne kadar bir leke getirmedim, bundan sonra da getirmeye niyetim yoktur” şeklinde konuştu.

Şimdi yapılması gerekenin, oluşturulan planı incelemek ve onun üzerinde konuşmak olduğunu ifade eden Başkan Burma, “Hem belediyemiz binasında hem de Büyük Oyumca köyünde bu planları askıya asacağız. Bakarsınız, kafanıza takılan bir şey olursa gelirsiniz, konuşuruz, hala ikna olmazsanız, itirazınızı yaparsınız. Ben bu planı size sormadan, bilgilendirmeden, danışmadan resen de yapardım, gider mahkemeye itiraz ederdiniz ama öyle olsun istemedim. Oturup birlikte konuşalım, bir karara varalım istedim. Aynı büyüklükte tapu, aynı büyüklükte yapılaşma hakkı ile kazanımlarınız aynen korunmuştur. Kendiniz gelip bakacaksınız inceleyecekseniz, sonra olur olmaz kararınızı vereceksiniz” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: