İzmir Kuş Cenneti’ni Koruma ve Geliştirme Birliği, kentin kuzeydeki cazibe alanlarından olan ve dünyadaki sayılı merkezlerin başında gelen İzmir Kuş Cenneti’ni İzmir turizminin en önemli yerlerinden biri haline getirecek yeni düzenlemelere başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, Cennet’teki 22 kilometrelik mevcut yolu düzenleme çalışmalarına başladı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Kuş Cennetini Koruma ve Geliştirme Birliği Başkanı Aziz Kocaoğlu, Cennet’in içinden geçen yolun ziyaretçiler için yeniden düzenlenmesinin önemine değinerek, çalışmalar kapsamında tamamen doğal malzemelerin kullanıldığını söyledi. Kuş Cenneti’nin yapısına uygun olmayan asfalt ve benzeri maddelerin hiçbir şekilde kullanılmadığına dikkat çeken Başkan Aziz Kocaoğlu, “SİT Kurulu’ndan alınan onaylardan sonra ekiplerimiz, mevcut 22 kilometrelik yolu düzenlemek için çalışmalara başladı. Yolun doğal malzeme ile iyileştirilerek kullanılır hale getirilmesi için özel bir madde kullanılarak, yol, Kuş Cenneti’nin dokusuna uygun şekilde yeniden düzenleniyor.” dedi.
BARINAKLAR YENİDEN DÜZENLENECEK
Öte yandan, Kuş Cenneti düzenlemeleri çerçevesinde, Gediz Deltası Sulak Alan Koruma Bölgesi 1. Derece Doğal Sit Alanı sınırları içerisinde bulunan yasa dışı balıkçı kulübelerinin de önümüzdeki hafta içinde tahliye edilerek yıkılacağı bildirildi.
SİT Kurulu’nun onayının ardından, yıkım için harekete geçtiklerini belirten Başkan Kocaoğlu, bölgedeki mevcut barınakların bazılarının sahipleri tarafından yıkılmaya başlandığını, geri kalanlar için 22 Temmuz 2011 tarihine kadar süre verdiklerini hatırlattı. Başkan Kocaoğlu, burada kayıtlı olan barınakların yeniden düzenlenerek bölgenin yapısına uygun hale getirileceğini bildirdi.
İĞDE VE ILGIN AĞAÇLARI DİKİLİYOR
İzmir Kuş Cenneti’ne verilen su miktarının korunması ve özellikle kurak yaz aylarında suyun çekilmemesi için harekete geçen İzmir Kuş Cenneti Koruma ve Geliştirme Birliği, yılda 250 ton su tutma kapasitesi olan ve bundan dolayı Cennet’e büyük zarar veren okaliptüs ağaçlarını geçtiğimiz dönemde kesmişti.
Ege Üniversitesi Tabiat Tarihi Araştrırma ve Uygulama Merkezi’nin başvurusu ve Koruma Kurulu’nun kararının ardından, İlçe Orman Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte kesilen 350 okaliptüs ağacının yerine, Gediz Deltası’nın doğal ortamına uygun türlerden olan iğde ve ılgın ağaçlarının dikimine başlandı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz