Kuş gribi yumurta ve tavuk ihracatını vurdu

BALIKESİR (İHA) - Manyas'ın Kızıksa Beldesi'nde görülen kuş gribi vakasından sonra, Bandırma'dan 10 değişik ülkeye yapılan temizlenmiş piliç ihracatı ile canlı tavuk ve pastörize yumurta ihracatına ara verildi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın oğlu Abdullah Unakıtan'ın ortak olduğu Bandırma'daki A.B. Gıda Sanayi pastörize yumurta fabrikasından da geçtiğimiz bir hafta içinde ihracat yapılmadı.

Bandırma'nın Aksakal Beldesi'ndeki fabrikaya dün bilgi almak için gelen 5 ayrı gazetenin basın mensubunu fabrika kapısındaki güvenlik ekipleri içeri almadı, yetkililerle görüşmelerine izin verilmedi.

Reklam
Reklam

Bandırma Gümrüğü'nden alınan bilgiye göre, A.B. Gıda Sanayi geçtiğimiz aylarda Suriye'ye 139 bin 680 dolara 541 bin ton, Irak'a 6 bin 375 dolara 25 ton, Yunanistan'a 15 bin 208 dolara 50 ton Di Kalsiyum Fosfat, Yunanistan'a 7 bin 483 dolara 25 ton Mono Kalsiyum Fosfat ihraç etmişti.

Diğer taraftan, Edincik'ten Bulgaristan'a geçen ay gönderilen 31 bin dolarlık canlı tavuk ihracatının da bu ay için askıya alındığı öğrenildi. Bu arada, Bandırma'dan değişik fabrikalardan Romanya, Özbekistan, Tacikistan, Makedonya, Bosna Hersek, Irak, Azerbaycan gibi ülkelere yapılan temizlenmiş piliç ihracatının da son bir haftadır gerçekleşmediği öğrenildi.