Kuş gribinde yayılma hızı düştü

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, kuş gribinde yayılma hızının düştüğünü belirterek, şu ana kadar 1 milyon 160 bin tavuğun itlaf edildiğini, 15 ilde 25 mihrakta çalışmaların yürütüldüğünü bildirdi.

Eker, AK Parti İl Başkanları toplantısının yapıldığı Bilkent Oteli'nde gazetecilerin kuş gribine ilişkin sorularını yanıtladı.

Eker, çalışmaları şüphelendikleri her bölgede sürdürdüklerini vurgulayarak, hastalığın kökünü kazıyıncaya kadar mücadeleyi sürdüreceklerini bildirdi. Resmi olmamakla birlikte Türkiye'nin çevresindeki ülkelerde de kuş gribine rastlandığı yönünde bilgiler geldiğini ifade eden Eker, İtalya'nın 13 milyon, Hollanda'nın 28 milyon, Belçika'nın 14 milyon kanatlıyı itlaf ettiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Eker, ABD, Çin, uzak Asya, Ukrayna ve Rusya gibi ülkelerde de kanatlıların itlaf edildiğini belirten Eker, "Biz şu ana kadar 1 milyon 160 bin tavuk itlaf ettik. 15 ilde 25 mihrakta çalışmalar yürütülüyor" dedi.

Türkiye'deki entegre tesislerde herhangi bir bulguya rastlanmadığını kaydeden Eker, "Bu, Türkiye'nin sosyo-kültürel, sosyo-ekonomik bir meselesidir. Devlet büyüklerinin bile bahçelerinde tavuk beslediği bir ülke burası" diye konuştu. Eker, "9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i mi kastediyorsunuz?" sorusuna, "Ben kimseyi kastetmedim" karşılığını verdi.