Geçtiğimiz yıllarda özellikle göçmen kuşların uğradığı sulak alan çevrelerinde görülen kuş gribi vakalarında insan ölümlerinin hayvanlardan insanlara bulaşma ile ortaya çıktığı hatırlatılarak, önümüzdeki dönemde bu virüsün insanlar arasında bulaşıcı hale gelmesinin geniş kitlelerde ölümlere sebep olmasından endişe edildiği bildirildi.
Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Necmiye Demircan, hastanede düzenlenen konferansta kuş gribi virüsünün her yıl değişiklik gösterdiğine dikkat çekerek, "Kronik rahatsızlığı olan ve risk altındaki bölgelerde bulunan diabet, böbrek, kalp ve solunum yolu hastaları ile gebe kadınların, 65 yaş üstü insanların ve kreş çocuklarının aşılanması gerekmektedir.
Avian İnfluenza (Kuş Gribi) virüsü insandan insana bulaşabilme özelliği kazandığından, korkulan virüsün geniş kitleleri etkileyebileceği beklenmektedir. Aşı ile korunma imkanı olduğundan, öncesinde aşı yapılması faydalı olmaktadır. Hastalık özellikle aksırma ve öksürme ile ortaya saçılan damlacıklarla bulaştığı için ağzın mendille kapatılması ve ellerin sık yıkanması, bulaşmanın engellenmesinde önemlidir" diye konuştu.