Kuşadası Güzelçamlı'da orman yangınında 3 dönümlük kızılçamlık zarar gördü

Aydın'ın Kuşadası ilçesi Güzelçamlı beldesinde öğleden sonra çıkan orman yangını milli parkı da tehdit etti....

Aydın'ın Kuşadası ilçesi Güzelçamlı beldesinde öğleden sonra çıkan orman yangını milli parkı da tehdit etti. Yangına müdahale edilirken, Aydın’ın Söke ilçesinden de orman yangını ihbarı geldi. Yangın, kontrol altına alınırken, 3 dönümlük kızılçam ağacı zarar gördü.
Dilek Yarımadası Milli Parkı'na 1 kilometre mesafedeki Kuşadası Belediyesi Su Deposu yakınlarındaki ormanlık alanda, bugün saat 15.00 sıralarında yangın çıktı. Alevlere, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait Milas'ta konuşlu bulunan bir heliktopter, Güzelçamlı Orman Yangın Ekibi'nden 30 işçi, Güzelçamlı Belediyesi İtfaiyesi ve çalışanları müdahale etti.
Ormanlık alanda herhangi bir araç ve yaya yolu bulunmaması nedeniyle, itfaiye ekipleri, bazı ağaçları keserek, alevlerin bulunduğu bölgeye güçlükle ulaşabildi. Yangın, havadan ve karadan müdahale ile yaklaşık yarım saatte kontrol altına alınırken, 3 dönümlük alandaki kızılçam ağacı zarar gördü.
Yangının kesin çıkış nedeni araştırılırken, sabotaj ihtimali üzerinde duruluyor. Jandarma, geniş kapsamlı araştırmaya başladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz