Kuşadası, kameralarla gözetlenecek

AYDIN (İHA) - Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un talimatıyla Bakanlık tarafından verilecek 500 milyar lira ile Kuşadası'nın, 74 ayrı noktasına, son teknoloji ürünü kamera sistemi kurulacak.

Kuşadası'nda yaşanan terör saldırıları sonrası alınan karar gereği, bu sabah Ticaret Odası Meclis Salonu'nda güvenlik toplantısı yapıldı. Toplantıda güvenliğin yanı sıra çarşıların düzene sokulması ve esnafın denetlenmesi de masaya yatırıldı. Toplantıya, Kaymakam Vekili Nurdoğan Kaya, Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, Emniyet Müdürü Ramazan Erdoğan, Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Şoförler Odası Başkanı Hüsnü Öten, KUTAV ve KOMER Başkanı Şinasi Hurda, Esnaf Odası Başkanı Halit Şakar, DYP İlçe Başkanı Dikmen Alkış, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri ile Kültür ve Turizm Bakanı Danışmanı Metin Akar katıldı.

Reklam
Reklam

Kültür ve Turizm Bakanlığı Danışmanı Metin Akar'ın konuşmasıyla başlayan toplantıda, öncelikle Kuşadası'nda yaşanabilecek olası bombalı saldırılara karşı alınacak önlemler tartışıldı. Toplantıda ayrıca, kurulacak kamera sistemiyle ilgili firmalardan biri ayrıntılı bir sunum gerçekleştirdi. Sistemin kurulumu için gereken paranın önemli bir kısmı, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından karşılanacak. Bakan Atilla Koç'un talimatıyla İl Özel İdaresi'ne verilecek 500 milyar lira, oradan Köyleri Kalkındırma Vakfı'na aktarılacak. Kaymakam'ın başkanlık yaptığı vakıf, tüm firmalardan teklifler alarak, uygun olan firmaya kamera sisteminin kurulum işini verecek.

Toplantıda tamamen kablosuz olan son teknoloji ürünü kamera sistemi kurulması kararlaştırılırken, sistemin yüz ve plaka tanıma özelliklerinin de bulunacağı belirtildi.