Kuşadası Körfezi'nde fırtına

AYDIN (İHA )- Kuşadası Körfezi'nde dün gece başlayan fırtına hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Bu arada, uluslararası sularda balık avlayan 3 balıkçı teknesi, fırtına yüzünden büyük tehlike atlattı.

Meteoroloji Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, kuzeybatı yönlerden karayel olarak esmekte olan rüzgar, kuvvetlenerek Kuşadası Körfezi dahil Ege'de 6 ila 8 kuvvetinde saniyede 50 ila 75 kilometre süratle fırtınaya dönüştü. Kuşadası Körfezi'ndeki fırtına en çok balıkçıları etkiledi. Fırtına sebebiyle Kuşadası Liman Başkanlığı, balıkçıların denize açılmasına izin vermedi. Denize açılamayan balıkçılar, tüm hazırlıkların boşa gittiğini belirtirken, bu durum balıkhanedeki balık fiyatlarına yansıdı.

Reklam
Reklam

Bu arada Kuşadası Liman Başkanlığı'nın kararına rağmen denize açılan 3 balıkçı teknesi büyük tehlike atlattı. Kuşadası ile Sisam Adası arasındaki uluslararası sularda avlanan Kibar, Poyraz ve Ali Kaptan isimli balıkçı tekneleri şiddetini artıran fırtınaya yakalandı. Aşırı dalgalara dayanamayan ve zor anlar yaşayan 3 tekne Sahil Güvenlik ekiplerinden yardım istedi. Teknelerde 11 balıkçının bulunduğu ihbarını alan Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı helikopterler, İzmir'den havalanarak 3 teknenin limana yanaşmasına kadar eşlik etti.

Kuşadası Liman Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada fırtınanın halen etkili olduğu belirtilerek, ikinci bir açıklamaya kadar Kuşadası Körfezi'nden denize açılmanın yasaklandığı belirtildi.