Kuşadası Körfezi'nden Ne Ararsan Çıktı

Kuşadası Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Kuşadası Körfezi'nde deniz dibi temizliği yapıldı. Balık...

Kuşadası Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Kuşadası Körfezi'nde deniz dibi temizliği yapıldı. Balık adamların gerçekleştirdiği deniz dibi temizliği sırasında Kuşadası Körfezi'nden araba lastiğinden, klozete, masa ve sandalyeden, kayığa kadar ne ararsan çıktı ve herkesi şaşırttı.

Kuşadası Körfezi'nde gerçekleştirilen sualtı temizliği çalışmasına Kuşadası'ndaki dalış okullarının yanı sıra, Kuşadalılar da bireysel olarak katıldı. Sahil bandında Güvercinada ile Marina arasındaki bölümde gerçekleştirilen deniz dibi temizliği sırasında, eski klozet ve otomobil lastikleri dahil denizden her şey çıktı. Denizden çıkarılan çöp ve atıklar, daha sonra Kuşadası Belediyesi tarafından sahil bandı üzerinde sergilendi.

Reklam
Reklam

Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, denizden çıkarılan atıkları görünce büyük üzüntü yaşarken, çevre haftasında böyle manzaralarla karşılaşıldığı için son derece üzgün olduğunu söyledi. Deniz dibinden çıkarılan atıkların Çevre haftası boyunca meydanda sergileneceğini kaydeden Başkan Altungün, tüm kesimleri çevre ve denizlerin korunması için bir kez daha duyarlı olmaya çağırdı.

Bu arada, 3 grup halinde sualtı temizliği çalışmasına katılan dalgıçlar, Kuşadası Belediyesi tarafından ödüllendirildi. Kuşadası Belediye Meclis Üyesi Yusuf Emik ve Kuşadası Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Aylin Akçay tarafından düzenlenen törenle deniz dibinden en çok atık çıkaran dalgıçlara kupa ve madalya verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: