Kuşadası Otelcilik Turizm Meslek Lisesi'nin Ab Proje Başarısı

Kuşadası Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Avrupa Birliği proje çalışmaları kapsamında yeni bir hibe...

Kuşadası Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Avrupa Birliği proje çalışmaları kapsamında yeni bir hibe desteği daha almaya hak kazandı.

2011 AB projeleri Leonardo da Vinci programları kapsamında başvuruda bulunan Kuşadası Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nin ‘’Eğlence Hizmetleri Alanında Eğiticilerin ve çalışanların Yeterliklerinin Artırılması’’ (LDV VETPRO) isimli projesi, 2550 proje başvurusu arasından değerlendirmeye tabi tutularak, hibe bütçesi almaya hak kazandı.

Kuşadası Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nin sahibi olduğu proje, Kuşadası-Çeşme-Alanya Otelcilik ve Turizm Meslek Liselerinde görev yapan 8 meslek dersi öğretmeni ile Turizm sektöründe faaliyet gösteren 4 yıldızlı otel çalışanı ve Animasyon-Organizasyon şirketi çalışanı olmak üzere toplam 10 uzmana yönelik hazırlandı. Kuşadası Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nin sahibi olduğu projede Çeşme ve Alanya otelcilik ve turizm meslek liseleri proje ortağı okullar, Wista Hill Hotel ve Anivizyon Animasyon Organizasyon proje ortağı kurumlar, Centro Superior Dehosteleria Y Turizmo De Valencia ise yurt dışı alıcı ortak olarak bulunuyor.

Reklam
Reklam

Proje Koordinatörü ve Kuşadası Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Eğlence Hizletleri Alan Şefi Ümit Demir, “ 21. yüzyıla girildiğinde tüm dünya yeni bir kalite anlayışı ile hızlı bir değişim rüzgârının etkisi altına girmiştir. Bu hızlı değişim sonucu turizm sektörü içinde eğlence hizmetleri, ülkemizde de önemli düzeyde istihdam alanı oluşturmaktadır. Ülkemizde turizm sektörünün eğlence hizmetleri alanında uzun yıllardan beri büyük bir istihdam olanağı bulunmasına rağmen, bu alanda ortaöğretim düzeyindeki mesleki ve teknik öğretim kurumlarında “Animatörlük” ve “Çocuk Animatörlüğü” dallarında mesleki eğitim verilmesine ancak 2005 yılında başlanmıştır. Bu yüzden işletmelerin yeterli sayıda eğitilmiş, nitelikli eleman bulmakta güçlük çektiği bir gerçektir. Ülkemizde Eğlence Hizmetleri Alanının Eğitimine; okulumuzun da içinde bulunduğu ve sayısı 5 i geçmeyen eğitim kurumunda devam edilmektedir. Bu eğitim kurumlarında karşılaşılan en büyük sorun ise programın uygulayıcıları olan meslek dersi öğretmenlerinin, bu yeni alan ile ilgili mesleki yeterliklerinin eksik olmasıdır. Konaklama -Seyahat alanının uzmanı olan öğretmenlerimizin eğlence hizmetleri alanında yeterliklerinin eksik olmasının sebebi ise, alanla ilgili formasyan eğitimlerinin bulunmamasıdır. Zaten ülkemizde de halen bu alana öğretmen yetiştiren bir program veya akademi bulunmamaktadır “ dedi.

Reklam
Reklam

“ AB üyeliği yolunda hızla yol almak isteyen ülkemiz için hem dünya piyasalarında olumlu rekabet ortamının yaratılması hem de AB uyum perspektifine olumlu katkıda bulunulması için de bu projenin gerçekleştirilmesini zorunlu görmekteyiz “ diyen Ümit Demir, “ Bu proje ile katılımcıların AB ülkesi olan İspanyada eğlence hizmetleri alanına ait eğitim-öğretim program uygulamalarına ve sektör çalışmalarına katılması sonucunda; mesleki eğitime yönelik uygulamalardaki bilgi ve beceri düzeylerinin artmasını sağlamak, ev sahibi ülkede kullanılan tekniklerini kendi çalıştıkları alanlardaki uygulamalara aktarmaları beklenmektedir. Böylelikle daha iyi eğitim ve çalışma koşulları yaratılmış olacaktır. Bu projede; programı uygulayan 3 eğitim kurumu ve alanla ilgili iki sektör işletmesi bir araya gelerek, projenin planlamasına ilişkin çalışmalar yapmışlardır. Projenin toplam süresi 9 ay olup, hareketlilik ise Eğlence Hizmetleri Alanının ve turizm işletmelerinin gelişmiş olduğu İspanyanın Valensiya şehrinde, 2 hafta olarak planlanmış ve gerçekleştirilmiştir “ dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: