Kuşadası, Tarihi Tabakhane Bölgesinde İftar İçin Bir Araya Geldi

Ege Bölgesi yerel yönetimi ve iş dünyasının önde gelen isimleri, Göçtur’un tarihi Tabakhaneler bölgesinde düzenlediği...

Ege Bölgesi yerel yönetimi ve iş dünyasının önde gelen isimleri, Göçtur’un tarihi Tabakhaneler bölgesinde düzenlediği iftar yemeğinde buluştu.

Tarihi Tabakhaneler bölgesi, Göçtur’un dünyada örneği nadir bulunan tarihi doku ile DoubleTree by Hilton Kuşadası’nın konforunu bir araya getirdiği iddialı turistik bir tesis. Tabakhane bölgesinin restorasyonu, Göçtur Turizm Yatırım ve Ticaret A.Ş.’nin, 1993 yılında Kuşadası’nda kurduğu Pine Bay Tatil Köyü’nün ardından 25 yıldır hayal ettiği bir projeydi. Bu proje kapsamında sadece Kuşadası için değil, Osmanlı dericilik tarihi için de önem taşıyan eski Tabakhane bölgesindeki binalar ve avluların tarihi yapısı korunarak yenilendi. Böylece bölgeye tarihi bir yaşam alanı kazandırıldı.

Reklam
Reklam

Restorasyonu Mimar Nur Bağcı Kocasoy, peyzaj mimarisi ise Dr. Turgay Ateş tarafından yapılan tabakhane binaları ve bölgesi, on sekiz adet taş bina ve eski mimari tarzdaki avlu kültürüne sahip. Tabakhanelerin adını yaşatmak ve dünyaya tanıtmak amacıyla “Old Tanneries” (Eski Tabakhaneler) olarak adlandırılan yaşam alanı içinde Hayal Kahvesi, Debbag Pastanesi gibi markaların yanı sıra kitabevi ve kültür merkezi bulunuyor.

Her biri daha önce o taş binalarda çalışan bir “tabak”ın adına ithaf edilen bu taş binadan oluşan yaşam alanının yanı sıra otelin dört suit odası da bu taş binalardan oluşuyor. Suit oda olarak kullanılan bu taş binaların içerisindeki havuz ve bahçeler de bölgedeki mahalle duygusunu destekliyor.

Kuşadası Marina’nın tam karşısında müthiş bir manzaraya sahip olan DoubleTree by Hilton Kuşadası özel restoranları ile de misafirlerine özel yemek keyfi sunuyor. Görkemli yat limanı manzarasıyla büyüleyen No:12 deniz mahsülleri ile ön plana çıkarken, Piccione Ristorante ise İtalyan mutfağının en seçkin örneklerini lezzet tutkunlarıyla buluşturuyor. Linnet Patisserie keyifli bir çay veya kahve molalarını leziz tatlarla süslerken DoubleTree by Hilton Kuşadası; SPA, Türk Hamamı ve havuzuyla da günün yorgunluğunu atmak ve kendini şımartmak isteyenlere yardımcı oluyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: