Kuşadası Ticaret Odası Öğrencileri Tarihle Buluşturdu

Kuşadası Ticaret Odası sergi salonunda açılan sergiyi, Kuşadası’nda bulunan ilköğretim okullarının müdürleri tarafından belirlenen sınıflar,...

Kuşadası Ticaret Odası sergi salonunda açılan sergiyi, Kuşadası’nda bulunan ilköğretim okullarının müdürleri tarafından belirlenen sınıflar, Kuşadası Ticaret Odası tarafından araçlarla okullarından alınarak geziyor.

Çanakkale Savaşı, Kıbrıs ve İç Güvenlik Harekatı fotoğraflarından oluşan sergide ayrıca, Aydın’ın Şahnalı Köyünde dokunarak Osmanlı-Rus Savaşında cepheye gönderilen 135 yıllık Türk Sancağı’da öğrenciler tarafından ilgiyle izleniyor.

Serginin ilk gününde öğretmenleri eşliğinde gün boyunca guruplar halinde Mahmut Esat Bozkurt İlköğretim Okulu, Rahime Bilici, Çakabey ve Atatürk İlköğretim okullarının gezdiği sergi, bir hafta açık kalacak ve Kuşadası’nda bulunan diğer okullar tarafından da gezilecek.

Reklam
Reklam

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, tarih ve millet bilincinin çocuklara küçük yaşta aşılanması gerektiğini belirtti ve Ticaret Odası olarak, bu vatanı bağımsızlığa ulaştıran şehitlerimize ve 135 yıllık Türk Sancağına sahip çıkacaklarını dile getirdi. Emekli öğretmen Musa İlhan’ın araştırmalarından oluşan ve bir hafta boyunca öğrencilerin yanı sıra Kuşadası halkıyla da buluşan sergide ayrıca okullara, kütüphanelerine konulmak üzere 1919 yılında çıkan gazetelerin derlemesinden oluşan “Kurtuluş” adlı kitap’ta hediye edildi.

Sergiyi büyük beğeni ile gezen ve Musa İlhan’dan bilgi alan öğrenciler ve öğretmenleri, bu sergiyi açarak kendilerini tarihle buluşturan Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan ve Yönetim Kuruluna teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: