Kuşadası'nda 1 Temmuz Denizcilik Ve Kabotaj Bayramı Kutlandı

Kuşadası'nda, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayrımı, törenle kutlandı.

Kuşadası'nda, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayrımı, törenle kutlandı.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle Atatürk Meydanı'nda düzenlenen törene, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Garnizon Komutanı Deniz Binbaşı Çetin Gülseven, Belediye Başkan Yardımcısı Leziz Uyanık, Kuşadası Liman Başkanı Barış Tarım, Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur ile diğer protokol katıldı.

Törende, meydandaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunularak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kuşadası Liman Başkanı Barış Tarım, törende yaptığı konuşmada, 1 Temmuz 1926'da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu'nun Türk denizciliği ile denizciliğe gönül verenlerin bayramı olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Kabotaj Kanunu'nun, Türk ulusunun Atatürk önderliğinde verdiği Kurtuluş Savaşı'nın denizlerde kazanılmış büyük zaferi olduğunu belirterek, bu kanunun denizlere sahip çıkılması bilinci yaratması yanında, denizciliğin gelişmesinde de mihenk taşı olduğunu ifade etti.

Törenin ardından protokol üyeleri Kuşadası Limanı'na ait "IXUS" isimli römorkör ile denize açılarak, deniz araçlarının yaptığı kortej geçişini izledi.

Kortej geçişi sonunda Güvercin Ada açıklarına deniz şehitleri anısına denize çıpa şeklinde çelenk bırakıldı.

Muhabir: İbrahim Uzun

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: