Kuşadası’nda 10 Kasım Atatürk’ü Anma Törenleri

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74. yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Kuşadası’nda da...

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74. yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Kuşadası’nda da törenlerle anıldı. Önceki yıllara oranla daha büyük ilgi gören anma törenlerini Kuşadası’nda tatilini geçiren çok sayıda turist de izledi.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene; Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Kuşadası Garnizon Komutanı Ferhat Aslan, Kuşadası Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Can, Kuşadası Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur, Kuşadası Baro Temsilcisi Erdem Kırkaya, Adnan Menderes Üniversitesi Kuşadası Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yürkek Okulu Müdürü Osman Çolakoğlu, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan,ve 81 ilin CHP kadın kolları başkanları ile siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

Anıta çelenk sunumuyla başlayan törende, saat 09.05'te siren sesleri eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 10 Kasım Atatürk’ü anma programı daha sonra Kuşadası Ticaret Odası salonunda devam etti. Atatürk’ün hayatı ve kişiliğini anlatan konuşmanın ardından lise öğrencilerinin hazırladığı ve yine kendilerinin rol aldığı Atatürk Oratoryosu sahnelendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz