Kuşadası’nda Alternatif Atatürk’ü Anma Etkinliği

Kuşadası’nda Cumhuriyet Halk Partisi tarafından alternatif 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinliği gerçekleştirildi. Resmi törenlerin ardından...

Kuşadası’nda Cumhuriyet Halk Partisi tarafından alternatif 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinliği gerçekleştirildi. Resmi törenlerin ardından gerçekleştirilen anma etkinliğinde, aralarında CHP Kadın Kolları Genel Başkanı ve 81 ilin kadın kolu başkanlarının da bulunduğu CHP’liler Atatürk Anıtına çelenk koyup, saygı duruşunda bulundu.

Öğle saatlerinde sahildeki Atatürk Meydanı’nda buluşan ve aralarında Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokukcan, Eşgüdüm toplantısına katılan 81 ilin kadın kolu başkanları, CHP Kuşadası ilçe Başkanı Mehmet Gürbilek ile CHP Kuşadası ilçe örgütü üyelerinin bulunduğu CHP’liler, anıta çelenk koydu, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okundu.

Reklam
Reklam

10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinliğinde konuşan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, “ Bugun laik demokratik sosyal hukuk devletinin kurucusu devrimlerimizin önderi Mustafa Kemal Atatürk’ü kaybedişimizin 74 yıl dönümü. 74. yılda da elbette üzüntülüyÜz, elbette acımız sonsuz ama bu kayıp her 10 Kasım günü bizim Ulu Önder’in devrimlerine daha fazla bağlanmamız gerektiğini, ilkelerine daha fazla sahip çıkmamız gerektiğini, laik demokratik sosyal hukuk devletinin müdafasını mutlaka sağlamamız gerektiğini bir kere daha bizlere anlatıyor, bir kere daha bizlere hatırlatıyor. Biz bugün bir kaybı değil, biz bugün bir varlığı savunmak zorundayız. Biz bugün laik demokratik sosyal hukuk devletine yüzde yüz sahip çıkmak zorundayız. Ata’mızın kaybını değil devrimlerini, ilkelerini, Cumhuriyetini, Çağdaş Türkiye’yi savunmak zorundayız ve bugün Mustafa kemal Atatürk ü bir kere daha saygı ve minnetle anıyoruz “ dedi.

Daha sonra konuşan CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek ise “10 kasım bir anma günü değildir. Hatta 23 Nisanlar, 19 Mayıslar, 30 Ağustoslar, 29 Ekimler de artık bir kutlama günü olmamalıdır. Bizim için yılın 365 günü tam bağımsız Türkiye yolunda, Atatürk ilke ve inkılâplarına sahip çıkmamız gereken bir mücadele günü olmalıdır. Aslında Atatürk'ün ölüm günü yoktur. O hala yaşamaktadır ve geleceğimize ışık tutmaktadır“ diye konuştu.

Reklam
Reklam

Törende son olarak konuşan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan ise “Ulu önderimiz; Anadolu kadınına olan güvenini ve inancını, "Dünyada hiç bir milletin kadını 'ben Anadolu kadınından fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar emek verdim, diyemez!" sözleriyle Cumhuriyet tarihimize yazmıştır. Atatürk 'ün açtığı yolda yürümek, devrimlerini korumak ve çalışmak, üstümüze düşen en önemli görevimizdir. 1925 yılında M.Kemal Atatürk:"Bir toplum, bir millet erkek ve kadın denilen iki cins insandan meydana gelir. Mümkün müdür ki, bir toplumun yarısı topraklara zincirlerle bağlı kaldıkça, diğer kısmı göklere yükselebilsin!"" demişti. Ve bunun içindir ki; Cumhuriyetimiz ile birlikte çıkarılan yasalar kadınlarımızı özgür birey, eşit yurttaş konumuna yükseltmeyi amaçlamıştır. Kadın erkek eşliliğinin sağla n mas i la iK cu m h u riyeti n ve demokrasinin "en temei göstergesidir.Cumhuriyet Halk Partisi programı, ilkeleri ve duruşu gereği Kadın - Erkek eşitliğini sağlamak için gereğini yapmış ve yapmaya devam edecektir.Bizler böyle bir partinin yöneticileri, üyeleri ve seçmenleri olmaktan gurur ve onur duymaktayız. Kendi sözleriyle;"Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir" diyen,Gazi Mustafa KemalAtatürk'ü rahmet ve şükran duygularıyla anıyor, hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz “ dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: