Kuşadası’nda Ana İsale Hattındaki Arıza Giderildi

Kuşadası’nın şehir merkezindeki bazı mahallelerinde zorunlu olarak su kesintisine yol açan ana isale hattındaki arıza...

Kuşadası’nın şehir merkezindeki bazı mahallelerinde zorunlu olarak su kesintisine yol açan ana isale hattındaki arıza giderildi.

Kuşadası Belediyesi, ana isale hattındaki zorunlu bu kesintisine neden olan çürüyen su borularını 100 yıl garantili borularla değiştirdi.

Ana isale hattındaki borularda meydana gelen patlama nedeniyle Kuşadası’nda bazı mahallelerde devam eden su kesintisi sona erdi. Bilindiği gibi, son olarak Perşembe günü üniversite binasının önünden geçen ana isale hattında ekonomik ömrünü yanlış montaj yüzünden tamamlayan boruların çürümesi nedeniyle meydana gelen patlama sonucu Ege ve Camiatik Mahalleleri’nin tamamı ile İkiçeşmelik Mahallesi’nin üst bölümü, Sanayi ve Salı Pazarı civarında zorunlu olarak su kesintisine gidilmişti. Ege Mahallesi’ne 12 saat sonra su verilirken, diğer mahallelerdeki kesinti çürüyen boruların yeni borularla değiştirilme çalışması nedeniyle 2 gün sürmüştü. 2 gün boyunca gece ve gündüz aralıksız olarak çalışan Kuşadası Belediyesi Kanalizasyon, Altyapı ve Su İşletme Müdürlüğü(KASKİ) ekipleri, bugün öğleden sonra ana isale hattındaki su borularının montaj işlemini tamamladı. Montajı tamamlanmasının ardından kademeli olarak borulara su verme işlemine başlandı. 5 saat süre içerisinde zorunlu kesintiye gidilen tüm mahallelere su verme işlemi tamamlanacak.

Reklam
Reklam

Dün gece sabaha kadar devam eden çalışmaları yerinde denetleyen Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, son dönemde vatandaşı mağdur eden su kesintilerinin ekonomik ömrünü yanlış montaj yüzünden erken tamamlayan ana isale hattı borularından kaynaklandığını belirterek, bu boruların yerine ana isale hattına 100 yıl garantili su borularının monte edildiğini söyledi. Zorunlu kesintilerden dolayı vatandaşlardan özür dileyen Başkan Altungün, “Ekonomik ömrünü yanlış montaj yüzünden tamamlayan ve çürüyen su boruları yüzünden vatandaşlarımız mağdur oldu. Bu mağduriyetten dolayı tüm vatandaşlarımızdan özür diliyoruz. Ancak, bilinmelidir ki 20-25 yıl önce döşenen ve yanlış montaj yapıldığı ortaya çıkan ana isale hattındaki su boruları peş peşe patlamaya başladı. Bu arızalar da zorunlu su kesintilerine yol açtı. Yaptığımız araştırma ile su kesintilerine yol açan soruna köklü ve kalıcı bir çözüm getirecek ana isale hattı borularına Kuşadası’na getirdik ve 100 yıla yakın garanti süresi bulunan bu boruların ana isale hattına döşenme işlemi süratle tamamladık. Arıza olan bölgelerdeki montaj çalışması tamamladı ve bu bölgelere kademeli olarak su verilmeye başlandı“ dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: