Kuşadası’nda Dünya Tiyatrolar Günü Kutlamaları

Dünya Tiyatrolar Günü Kuşadası’nda da çeşitli etkinliklerle kutlandı.Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında Kuşadası Gelişim...

Dünya Tiyatrolar Günü Kuşadası’nda da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında Kuşadası Gelişim ve Sanat Derneği (KUGESAD) bünyesindeki Ada Oyuncuları, “Kanlı Nigar” isimli oyunu Kütüphane Salonunda sergiledi. Ayakta alkışlanan oyun öncesi ise Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi’nde Dünya Tiyatrolar Günü kapsamında bir de kokteyl düzenlendi.

Dünya Tiyatrolar Günü etkinlikleri, Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlene İbramaki Sanat Galerisi’ndeki kokteyl ile başladı. Kuşadası Belediye Başkan Vekili Leziz Uyanık’ın da katıldığı kokteylin ardından kütüphane salonuna geçerek Sadık Şendil’in yazdığı, Mustafa Şanbaz’ın yönettiği “ Kanlı Nigarn” isimli oyunu izledi. Ayakta alkışlanan oyun öncesi bir konuşma yapan KUGESAD Başkanı Muhittin Turgu, oyunun 30-31 Mart ve 7-14-21 Nisan tarihlerinde yine Kütüphane Salonunda sahneleneceğini belirterek, katkılarından dolayı Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ile oyuna ilgi gösteren Kuşadalı sanatseverlere teşekkür etti. KUGESAD Başkanı Turgu, “4 yıl öncesine kadar oyun çıkarmakta zorlanıyorduk. Ancak Sayın Altungün göreve geldiği günden beri bizlere büyük destek verdi ve işimizi kolaylaştırdı. Kuşadası Belediyesi’nin tiyatro sanatına desteğinin devam etmesini istiyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Bu arada, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün de Dünya tiyatrolar günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Tüm tiyatro sanatçılarının bu önemli gününü kutlayan Başkan Altungün, özellikle yerel ölçekte tiyatroculara ve tiyatro gruplarına destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: