Kuşadası’nda 'gezi Parkı' Eylemi

Taksim Gezi Parkı'na yönelik İstanbul’da önceki gün başlayan ve tüm Türkiye’ye yayılan eyleme Kuşadası’ndan da...

Taksim Gezi Parkı'na yönelik İstanbul’da önceki gün başlayan ve tüm Türkiye’ye yayılan eyleme Kuşadası’ndan da destek geldi.

CHP Kuşadası ilçe örgütü tarafından Saat: 18.30’da Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasına yaklaşık 10 bin Kuşadalı katıldı. Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ve CHP Kuşadası İlce Bcaşkan Mehmet Gürbilek’in de aralarında bulunduğu yaklaşık 10 bin kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla toplu halde saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu. Daha sonra konuşan CHP Kuşadası ilçe Başkanı Mehmet Gürbilek, Taksim gezi parkında yaşananları kınadıklarını söyledi. Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ise, “Taksim’de hakkını arayan İstanbullulara yönelik yapılanlar tüm ülkemizi derinden yaralamıştır. Hakkını arayan insanlar hak etmedikleri bir vahşet ile karşılaşmıştır. Kuşadası halkı onların yanında olduğunu göstermiştir“ dedi.

Reklam
Reklam

Basın açıklamasının ardından Kuşadası Atatürk Meydanı’nda toplanan 10 bine yakın kişi sahil bandı üzerinden yürüyerek, İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı’na ulaştı. Burada yaklaşık bir saat süreyle hükümet aleyhinde sloganlar atan binlerce kişi İnönü Bulvarı üzerinden yürüyüşe geçti. Ellerinde bayraklarla yürüyen binlerce kişiye esnaf alkışlarla destek verirken, otellerde kalan turistler de gelişmeleri odalarının balkonlarına çıkarak ilgiyle izledi.

AK PARTİ İLÇE BİNASINA YÜRÜYEN KALABALIĞI BAŞKAN ALTUNGÜN İKNA ETTİ

İnönü Bulvarı’nda yürüyen 10 bine yakın kişi sloganlar eşliğinde yönünü bu kez Sabucalı Sokak’ta bulunan AK Parti Kuşadası ilçe binasına çevirdi. Yaklaşık 150 kadar polis, AK Parti ilçe binası önünde adeta etten duvar ördü. Polisin Sabucalı Sokak’a girilmesini izin vermemesi üzerine kalabalık ile polis arasında gerginlik yaşanmaya başlandı. Yaşanan gerginliğin daha da büyümesi üzerine Kuşadası’nın CHP’li Belediye Başkanı M. Esat Altungün, CHP Kuşadası ilçe Başkanı Mehmet Gürbilek ve CHP’li Belediye Meclis üyesi Murat Saraç ile birlikte olay yerine geldi. Başkan Altungün, kalabalığa seslenerek, tüm herkesi itidalli davranmaya davet etti. Başkan Altungün’ün ikna edici konuşmasının ardından kalabalık AK Part ilçe binasının bulunduğu Sabucalı Sokak önünden ayrıldı. Zabıta aracıyla kalabalığa seslenen Başkan Altungün, “ Kuşadası halkı tepkisini en demokratik şekilde ortaya koymaktadır. Tepkimizi aynı duyarlılıkla devam ettirelim. Hiçbir provokasyona izin vermeyelim. Bizler Atatürk’ün torunlarıyız. Ona layık olalım“ dedi. Başkan Altungün’ün konuşmasının ardından kalabalık belediye önünden, İnönü bulvarı güzergahını takip ederek, tekrar sahil bandı üzerindeki İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı’na geldi. Burada yerel sanatçıların katılması müzik eşliğinde eylemlerine devam eden kalabalığa belediye tarafından su ve sandviç dağıtıldı. Kuşadası’nda halen devam eden gezi parkına destek eylemi sırasında Kuşadası’nda polis geniş güvenlik önlemi almasına rağmen, kalabalığa müdahale etmemesi dikkat çekti. Eylemcilerin polisle karşı karşıya geldiği anlarda ise devreye giren Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, çıkması muhtemel olaylara karşı hem kalabalığı hem de polisi ikna ederek, gösterilerin olaysız geçmesinde büyük rol oynadı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: