Kuşadası'nda Hıdırellez coşkusu

Aydın Kuşadası’nda Hıdırellez, dün Atatürk Meydanı'nda, bugün de Atatürk Anıtı'nın bulunduğu mesire alanında kutlandı. Kuşadası...

Aydın Kuşadası’nda Hıdırellez, dün Atatürk Meydanı'nda, bugün de Atatürk Anıtı'nın bulunduğu mesire alanında kutlandı.

Kuşadası ilçesinde Hıdırellez etkinlikleri kapsamında Atatürk Meydanı'nda Kuşadası Romanlar Derneği'nin dans grubu bir gösteri sundu. Gecede ünlü Makedon grubu Djambo Agusevi ücretsiz halk konseri verdi.

Bugün ise Atatürk Anıtı'nın bulunduğu ve ilçeyi tepeden gören mesire alanında Kuşadası Belediyesi'nin katkıları ile mangal partisi verildi. MHP Kuşadası ilçe teşkilatı mehter takımı da sahil şeridi ve İnönü Bulvarı'nda yürüyüş yaptı. Etkinliklere yerliler yanı sıra yabancı turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

Reklam
Reklam

Ruz-ı Hızır (Hızır günü) olarak da adlandırılan Hıdırellez günü, Hızır ve İlyas peygamberlerin yeryüzünde buluştukları gün olarak biliniyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: