Kuşadası'nda Turizm Haftası Etkinlikleri

Turizm Haftası ülke genelinde olduğu gibi turizm merkezi Kuşadası'nda da çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı.

Turizm Haftası ülke genelinde olduğu gibi turizm merkezi Kuşadası'nda da çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı.

Kuşadası'ndaki turizm haftası etkinlikleri, belediye önünden start alan kortej ile başladı. Korteje, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Kuşadası Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur, Kuşadası Ticaret Odası Başkan Vekili Nejat Özalp, Kuşadası TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Bülent İlbahar ve daire müdürleri, turizm kuruluşlarının temsilcileri ve siyasi parti yöneticileri katıldı. Kortej, Adnan Menderes Üniversitesi KuşadasıTurizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu ile çeşitli okulların öğrencilerinin katılımı ve Kuşadası Belediye Bandosu eşliğinde Atatürk Anıtı önünde son buldu.

Reklam
Reklam

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende ise çelenklerin konulmasının ardından TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Bülent İlbahar, Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Oğuzkaan ve Adnan Menderes Üniversitesi Kuşadası Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Müdürü Osman Çolakoğlu birer konuşma yaptı. Son olarak konuşan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ise turizmi olumsuz etkileyen ve kangren halini alan sorunları tespit edip, birer birer çözmeye devam ettiklerini belirterek, hedeflerinin dünya turizminde Kuşadası markasının yeniden ön plana çıkacak ortamı sağlamak olduğunu söyledi. Göreve geldikleri andan itibaren tüm çalışmalarda turizm olgusunu ön plana aldıklarına dikkati çeken Başkan Altungün, " Yıllardır Kuşadası'nda kök salan sorunları bir bir çözüyoruz. Tanıtım eksikliğini giderdik. Sektördeki tüm gelişmelere destek oluyoruz. Bir yandan tanıtım çalışmalarını yürütürken bir yandan da Kuşadası'na nitelikli yatak kazandırma yönündeki girişimlerimiz de devam ediyor. Yeni turizm sezonunun tüm esnafımıza ve Kuşadası'na hayırlı olmasını ve bol kazançlar getirmesini diliyorum " dedi.

Reklam
Reklam

Turizm haftası açılışı nedeniyle düzenlenen törenler Halk Eğitim Merkezi ekibinin halk oyunları gösterisi ve Liman Başkanlığının teknelerle yaptığı deniz gösterileriyle sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: