Kuşbaşı Et Yemekleri Tarifi

Kuşbaşı et yemekleri, geleneksel mutfağımızın en özel lezzetleri arasında ilk sıralarda bulunuyor.

Tarif Puanı
Kaç Kişilik -
Hazırlık Süresi 10dk
Pişirme Süresi 30dk
Kalori/Porsiyon -

Kuşbaşı et yemekleri, geleneksel mutfağımızın en özel lezzetleri arasında ilk sıralarda bulunuyor. Elbette kuşbaşı etler ile yapılan pek çok enfes yemek var. Ancak bunların içerisinde yeri bambaşka olan yemeğin çökertme kebabı olduğunu da söylemek mümkün. Birkaç aşamalı bir tarife sahip olsa da aslında çok pratik bir yemek olan çökertme kebabını, akşam yemeği için özer misafirleriniz geleceğinde hazırlayabilir ve onlara leziz bir yemek ikram edebilirsiniz.

Malzeme Listesi

5 adet orta boy patates
500 gram dana kuşbaşı
Bir tutam tuz
Bir tutam karabiber
Bir tutam kırmızı biber
Bir tutam kimyon
1 kase yoğurt
Bir miktar sıvı yağ
1 yemek kaşığı kadar domates salçası
Birkaç diş sarımsak

Reklam
Reklam

(2-4 Kişilik - 40 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

İlk olarak kuşbaşı doğranmış eti bir tencerenin içerisine koyun. Üstüne bir miktar su ekleyerek kaynamak üzere bırakın. Etler tam anlamıyla pişene dek kaynatın.

Adım 2

Yeteri kadar pişmiş olan etleri kavurmak üzere orta büyüklükteki bir tavanın içine koyun. Üstüne bir miktar tuz, karabiber, kırmızı biber ve kimyon dökerek tam anlamı ile kızarıncaya dek kavurun. Sonrasında tavanın altını kapatın ve bir kenarda etleri bekletin.

Adım 3

Bu sırada patatesleri soyun. Patatesleri çok çok ince çubuklar halinde doğrayın. Sonrasında bir kızartma tenceresi ya da tavası alın. İçerisine bolca sıvı yağ döktükten sonra patatesleri burada kızartın. Patatesler kızardığında kıtır kıtır olmalı. Kızaran patatesleri üstünde kağıt havlu serili olan bir tabağa koyun. Bu şekilde patateslerdeki fazla yağ kağıt havluya geçecek.

Adım 4

Bir kase yoğurdu iyice çırpın. İçerisine birkaç diş rendelenmiş sarımsak ilave edin ve iyice karıştırın.

Adım 5

Ayrı bir yerde küçük bir sos tavasının içine tereyağını koyun ve eritin. Sonrasında içine bir miktar domates salçası ilave ederek salçayı yağ ile kavurun.

Reklam
Reklam
Adım 6

Az önce kızartmış olduğunuz patatesleri bir borcama ya da başka bir geniş kaba boşaltın. Üstüne yine hazırlamış olduğunuz sarımsaklı yoğurdu eşit bir şekilde dökün. Onun üstüne de yağ ile kavurmuş olduğunuz domates salçasını dökün. En son olarak pişirmiş olduğunuz etleri de üstüne koyun ve dilediğiniz şekilde servis yapın.

Püf Noktası

Patatesleri kibrit çöpü boyutunda rendeleyerek de kızartabilirsiniz. Etlerin oldukça yumuşak olmasını istiyorsanız eti pişirirken etin neredeyse pişmesine yakın tuzu ilave edebilirsiniz. Çünkü erken konulan piş etin pişme süresini bir hayli geciktirecek ve etleri sertleştirecek.