Küskünler CHP yolunda

CHP’nin küskünleri tekrar dönmek için harekete geçti. Yuvaya dönmek için kolları sıvayan CHP’den ayrılmış yaklaşık 16 eski milletvekili, önümüzdeki hafta ilk adımı atacak.

ANKARA (ANKA)- Toplu olarak CHP’ye katılmak isteyen küskünler, MYK’nın belirlenmesini bekliyor.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkan seçilmesinin ardından CHP’den ayrılıp başka partiye geçen ya da bağımsız kalan bir grup eski milletvekili geri dönmek için bir çalışma başlattı. Bir grup eski milletvekili birkaç gün önce bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı. CHP’ye tekrar dönme kararı alan eski vekiller, hafta sonu tekrar buluşmayı planlıyor.

Edinilen bilgiye göre geri dönecekler arasında; Züheyir Amber, Mehmet Tomambay, Muhsin Koçyiğit, Selami Yiğit, Hakkı Akalın, Celal Topkan, Ahmet Güryüz Ketenci gibi eski vekillerin adı geçiyor.

Reklam
Reklam

MYK'YI BEKLİYORLAR

ANKA’nın sorularını yanıtlayan Hatay eski Milletvekili Züheyir Amber, “Bir zamanlar partimizle yollarımız ayrılmıştı. Parti yönetiminin haksız tutumu nedeniyle ayrılmıştık. Fakat yollar şimdi tekrar birleşti. Tekrar yuvamıza geri dönmek istiyoruz. Bütün gücümüzle CHP’ye bir nefer olarak destek vermek istiyoruz” dedi.

Partisinden ayrılan eski milletvekilinin tekrar geri dönmesi için MYK’nın kararı olması gerektiğine işaret eden Amber, “MYK’nın seçilmesini bekleyeceğiz. Önümüzdeki hafta toplu olarak geçebiliriz” diye konuştu.

Edinilen bilgiye göre küskünlerin stratejisi toplu olarak katılmak. Bu konuda bir ön hazırlık da yapıldı. Ancak CHP MYK’nın belirlenmesinden dolayı bir adım atılamıyor. Küskünlerin planına göre önce MYK beklenilecek. Ondan sonra da harekete geçilecek.