Kuşlar ve sokak hayvanlar için ‘Kapı önüne bir parça ekmek koyun’ çağrısı

Sakarya Bölgesi Veteriner Hekimler Odası, kar yağışı sebebiyle yiyecek bulma sıkıntısı çeken kedi, köpek ve...

Sakarya Bölgesi Veteriner Hekimler Odası, kar yağışı sebebiyle yiyecek bulma sıkıntısı çeken kedi, köpek ve kuşlar için ‘Kapınızın önüne bir parça ekmek koyun’ çağrısı yaptı.
Oda başkanı Mustafa Yıldız, kar yağışının en az insanlar kadar sokak hayvanları, kuşlar ve yabani hayvanları da zor durumda bıraktığını söyledi. Yabani hayvanlar için Milli Parklar Genel Müdürlüğü görevlilerin doğaya yem ve çeşitli gıda maddeleri bıraktığını ifade eden Yıldız, şehirlerde insanlarla iç içe yaşayan kedi, köpek gibi sokak hayvanları ve kuşlarında kar yağışı sebebiyle yiyecek bulamadığını vurguladı.
Bu sebeple son günlerde açlıktan telef olmuş kuş ve soka hayvanları görüldüğünü belirten Yıldız, vatandaşlara ‘Kapınızın önüne bir parça ekmek koyun’ çağrısı yaptıklarını kaydetti. Yıldız, şöyle konuştu: "Sokak hayvanları ve kuşlar bu günlerde çok zor durumdalar. Her şey kar altında, ya da donmuş durumda. Kedi, köpek ve kuşlar yiyecek bulmada büyük sıkıntı çekiyor. Bu sebeple oda olarak bir çağrıda bulunmak istedik. Herkes kapısının önüne, evleri bahçeli olanlar bahçesine, bahçesi olmayan ve apartmanlarda oturanlarda camlarının önüne, ya da sokağa yiyecek kırıntıları bırakabilir. Bu zor günler geçene kadar kuş, kedi ve köpeklerin kolay yiyecek bulması çok önemli. Onlarda bir canlı ve karınlarını doyurmaları gerekiyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz