Kuşlara şefkat eli

KONYA (İHA) - Konya'nın Beyşehir Gölü Milli Parkı hudutları içerisinde yer alan ve aşırı soğuklardan etkilenerek aç kalan kuş, ördek, kaz gibi yaban hayvanları, Beyşehir Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü ile Milli Parklar ve Av-Yaban Hayatı Koruma Mühendisliği ekiplerince yemlendi.

Beyşehir ve yöresinde hava sıcaklığının eksi 10 dereceye inmesi, bölgedeki avcı derneklerini ve Beyşehir Milli Parklar ve Av-Yaban Hayatı Koruma Mühendisliği ekiplerini harekete geçirdi. Göl üzerinde yaşam mücadelesi veren ve açlıkla karşı karşıya kalan kuş, ördek ve kaz gibi türler, Avcılar Atıcılar Spor Kulübü yöneticileri ile Av-Yaban hayatı Koruma Mühendisliği'ne bağlı ekipler tarafından korumaya alındı.

Reklam
Reklam

Beyşehir Avcılar ve Atıcılık Spor Kulübü Başkanı Raşit Gökmenoğlu, Beyşehir Gölü ve çevresinin onlarca kuş türünü bünyesinde barındırdığına dikkat çekerek, "Bu yıl kış şartları çok çetin geçiyor. Bu durum bölgemizdeki av ve yaban hayatı da olumsuz yönde etkilendi. Yiyecek bulamayan kuş, ördek, kaz ve diğer türler açlık tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Canlı hayatın bu olumsuzluklardan en asgari düzeyde etkilenmesi için çuvallar içerisinde getirdiğimiz yemleri, Beyşehir Milli Parklar ve Av-Yaban Hayatı Koruma Mühendisliği ekipleri ile birlikte çevredeki alanlara serpiştirdik. Bu hayvanları avlamak kadar korumasını da bilmek gerekir diye düşünüyoruz. Bu olumsuz koşulların devam etmesi halinde önümüzdeki günlerde de yemleme çalışmalarına devam edeceğiz" dedi.

Öte yandan, Beyşehir Milli Parklar ve Av-Yaban Hayatı Koruma Mühendisliği'nin de, Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün yaban hayatının korunması yönündeki yazılı talimatları doğrultusunda, sorumluluk sınırındaki bölgede yaşayan av ve yaban hayatının korunmasına yönelik bir kampanya başlattığı öğrenildi. Kampanya çerçevesinde, Beyşehir ilçe genelindeki tüm kuruluşlardan yaban hayatının korunması ve yabani hayvanların yaşamını idame ettirebilmesi için yapılacak yemleme çalışmalarına destek verilmesi istendi.

Reklam
Reklam