Kütahya, Atatürk'ü Andı

Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 74'üncü yıl dönümü dolayısıyla Kütahya'da tören yapıldı.Valik önündeki törende ilk olarak...

Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 74'üncü yıl dönümü dolayısıyla Kütahya'da tören yapıldı.Valik önündeki törende ilk olarak Atatürk Anıtı'na, Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı'na ait çelenkler sunuldu. Saat 09.05'te 2 dakika süreyle korna ve sirenler çalınarak, saygı duruşunda bulundu. Buradaki tören, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Törenler daha sonra Belediye Kültür Sarayı'nda devam etti. Burada Dumlupınar Üniversitesi Fen edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Kürşat Karacagil bur konuşma yaptı. Karacagil, "Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 74.yıldönümünde kendisini anmak ve onun mirasına olan minnettarlığımızı ifade etmek için burada toplanmış bulunmaktayız. Tabiat kanunu gereğince 10 Kasım, dünyanın güneş etrafında dönüşlerinin her birini tekrarlarken uğrayıp geçtiği 365 günden birinin adıdır. Öteki benzerlerinden ayrılmaksızın her dönüşte o da bir daha gelecektir ve bir daha gidecektir... Fakat kaderin hükmü gereğince bir büyük matemin adı olalı beri, 10 Kasım, Türk milleti için takvimin öteki yapraklarından ayrı bir tarih manası aldı... Bu seferki gibi 74. Defa değil, iki yüz yetmiş dört, iki bin yetmiş dört defa da gelse milletimiz var oldukça 10 Kasım hep bu manada kalacaktır. Bu da ruhlarımızın kanunu gereğincedir... Bu bağlamda ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten bahsetmek istiyorum. Dünyada, ülkelerin tarihine çeşitli alanlarda değerler katmış olan ve her zaman minnet, şükran ve saygıyla anılan birçok büyük insan vardır, fakat bu konuda erişilmez bir zenginliğe sahip Türk tarihinde olduğu gibi dünya tarihinde de en seçkin yerlerden birini, dahi olarak nitelenen Gazi Mustafa Kemal Atatürk alır. Zira dahi denilen büyük insanlar veya zekalar devrinin ufuklarını aşan, bulunduğu topluma doğru yolu göstererek onları mutluluğa ulaştıran insanlardır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tarihin tozlu raflarına kaldırılmak üzere olan yaşama ümidini kaybetme noktasına gelmiş bir milleti ve devleti, askeri ve siyasi dehasıyla acımasız bir istilanın pençesinden çekip çıkarmıştır" dedi.

Reklam
Reklam

Daha sonra, şiir dalında yapılan 10 Kasım Atatürk Haftası Yarışmasında 1. olan eser okundu. Ali Güral Lisesi öğrenci korosu tarafından Sevgi Atatürk oratoryo gösterisi ile resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Şiir dalında 1. olan Fuat Paşa Ortaokul öğrencisi Begüm Alateş, 2. olan Özel Konuralp ortaokul öğrencisi Afra Nur sönmez, 3.olan Fatih Ortaokul öğrencisi Feyza Bayır, Resim dalında 1. olan Özel Konuralp İlkokul öğrencisi Halil Yunus Bakır, 2.olan Vakıfbank ilkokul öğrencisi Mehmet Akif Şahin, 3.olan Şeker ilkokul öğrencisi Meliha Gelmez Kompozisyon dalında 1. olan Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi İlayda Çetinkaya, 2.olan Konuralp Anadolu Fen Lisesi öğrencisi İrem Gökboya, 3.olan Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencisi Hatice Patır’a ödülleri Vali Kenan Çiftçi tarafından takdim edildi.

Törenlere Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Celal Başoğlu, Belediye Başkanı Mustafa İça, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Çınar, Adalet Komisyonu Başkanı Nuh Kalkan, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Vali Yardımcıları Haluk Saygı, Cengiz Horozoğlu, Mustafa İngenç, daire amirleri, askeri erkan, sivil toplum kuruluş temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Reklam
Reklam

Törenler, Beledriye Kültür Sarayı'nda açılan resim ve fotoğraf sergisinin gezilmesi ile son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: