Kütahya İl Genel Meclisi'nin 2013 Yılı Bütçesi 50 Milyon

Kütahya İl Genel Meclis Başkanı Seyit Ömer Durmuş, meclisin 2013 yılı bütçesinin 50 milyon TL...

Kütahya İl Genel Meclis Başkanı Seyit Ömer Durmuş, meclisin 2013 yılı bütçesinin 50 milyon TL olarak öngürüldüğünü kaydetti.

Meclisin Kasım ayı toplantısında konuşan Durmuş, 2012 yılında programında, şimdiye kadar yüzde 95 oranında gerçekleşme sağlandığını bildirdi.

İçme suyu çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdüğünü ifade eden Seyit Ömer Durmuş, "2012 yılı yatırım bütçemizi Kasım 2011 yılında 42 milyon lira olarak Meclisimizce kabul ettik.eaha sonra 5 milyon lira ek bütçe ile 47 milyona bağladık. Bunun yüzde 28 cari giderler, yüzde 72 sini ise yatırım bütçesi olarak planladık. Planlanan bütçenin Milli Eğitim başta olmak üzere kurum müdürlüklerine gerekli ödenekler ayrıldı. Her kurum ayrılan bu ödeneği kendi görev alanı içerisinde yatırıma dönüştürdü. İl Özel İdaresi olarak başta yol ve ulaşım hizmetleri müdürlüğü olmak üzere, birim müdürlüklerimizin görev alanlarına göre ayrılan çeşitli oranlardaki bütçe, İl Genel Meclis üyelerinin ve İlçe Kaymakamlarının, beraberce yaptıkları alan çalışması ve ilgili yatırım müdürlüklerimizin ortak görüşleri doğrultusunda 2012 yılının mart-nisan aylarında Meclisimizce kabul edilen programlar, yıl boyunca takibi yapıldı, yüzde 95’e varan oranda programlar tamamlanmıştır. Sadece yol programında eksik kalan yüzde 5 ‘lik onarım, stabilize, sıkıştırma ve yama işlerindeki çalışmalar devam etmektedir. Sulama da ise programların bir kısmı yıllara sari, bir kısmı da yıl içerisinde bitirilmiştir. Kalan programlar devam etmektedir. Köye Hizmet Götürme Birlikleri aracılığıyla yürütülen, köy içi yatırımlar genelde bitirildi. KÖYDES yatırımlarında ise yolların tamamı bitirildi. İçme suyunda ise yüzde 90’ı tamamlandı. Kalan işlerde çalışmalar devam etmektedir. 2013 yılı için, encümen tarafından değerlendirilen ve 50 milyon lira olarak öngörülen bütçe, meclisimize idare teklifi olarak sunulmuş olup, meclisimiz kasım ayı boyunca 20 iş günü çalışarak inşallah 2013 yılı bütçesini karara bağlayacaktır. Encümen tarafından Meclise sunulan bütçe, kasım ayının ilk iş gününde Plan Bütçe Komisyonuna havale edilip, komisyonumuz taslak bütçenin her bir kalemini, kendilerinin hizmet alanları ile ilgili kurum müdürleri ve İl Özel İdaresi birim müdürleri ile ayrı ayrı istişare ederek ve tartışarak son şeklini verip, komisyonda kabul ederek Meclise getireceklerdir. Meclisimiz, komisyonca kabul edilen bütçe üzerinde belirlenen zaman dilimi içerisinde tartışıp son şeklini vererek kasım ayı sonu itibariyle 2013 yılı bütçesini karara bağlayacaktır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz