Kütahya Kalem-der Derneğinin ''kütahya'da Hanımeli''projesi Kabul Edildi

Kütahya Kalem-Der Derneği Başkanı Servet Bilgin tarafından nisan ayında Kütahya Valiliği İl Dernekler Müdürlüğüne verilen...

Kütahya Kalem-Der Derneği Başkanı Servet Bilgin tarafından nisan ayında Kütahya Valiliği İl Dernekler Müdürlüğüne verilen ''Kütahya'da Hanımeli'' konulu kadınların haklarını konu alan 20 bin TL bütçeli,3 aylık süreli olan Projenin İçişleri Bakanlığınca kabul edildiği bildirildi.

“Dernek olarak hazırlamış olduğumuz projemizdeki amaç kadınlarımızın sosyal, siyasal, hukuk alanında bilinçlendirmektir” diyen Kalem-Der Başkanı Servet Bilgin, “Projede uluslararası sözleşmelerde ve Anayasamızda kadınlarımızın sahip olduğu haklar konusunda vereceğimiz eğitim seminerleri ile kadınlarımızın yerel mekanizmaların karar alma süreçlerinde aktif rol almalarını sağlamaktır” dedi.

Reklam
Reklam

Temmuz ayı itibarı ile başlayan proje çalışmasının eylül sonunda tamamlanacağını aktaran Bilgin, “Proje çalışmamız başladığı günden itibaren çalışmalarımızı sık sık kamuoyu ile paylaşacağız. İçişleri Bakanlığımızın Sivil Toplum Kuruluşlarımızın yapmış olduğu projelere destek vermesinin çok faydalı olduğunu düşünüyoruz. Bu desteklerin sivil toplum kuruluşlarımızın çalışma gayretini artırarak rahat hizmet üretme imkanı sağlayacaktır. Projemize desteklerinden dolayı İçişleri Bakanlığına teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Bilgin, Projede Avukat Yasemin Çakır ve Sosyolog Elif Aytemur’un görev aldıklarını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: