Kütahya UMKE Temel Eğitimi Tamamlandı

Kütahya Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE)'nin Emet'te düzenlenen teorik eğitimi tamamlandı. Eğitimde afet ve kriz...

Kütahya Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE)'nin Emet'te düzenlenen teorik eğitimi tamamlandı. Eğitimde afet ve kriz yönetimi, afet epidemiyolojisi, haberleşme, liderlik ve motivasyon, KBRN-E, afetlerde çevre sağlığı ve bulaşıcı hastalıklarla mücadele, afet psikolojisi gibi konuları işlendi.

Uygulama bölümünde Emet ilçe merkezinde bulunan boşaltılmış eski SSK hastanesi binasında triaj, tahliye ve medikal tatbikatı yapıldı. Eğrigöz Belediyesi'nden arama kurtarma eğitmeni Murat Yıldırım tarafından da temel kampçılık, fiziki kondisyon ve doğada yaşam eğitimi de verildi. Eğrigöz beldesindeki kanyonda yapılan doğa yürüyüşüne ise Emet Kaymakamı Hüdayar Mete Buhara ve Eğrigöz Belediye Başkanı Mustafa Alkan da katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: