Kütahya Valisi: "basın, Şeffaf Yönetimin Temel Taşı"

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Basın Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.Vali Çiftçi, mesajında, demokratik sistemin vazgeçilmez...

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Basın Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Vali Çiftçi, mesajında, demokratik sistemin vazgeçilmez unsurlarından biri olarak nitelendirdiği basının, toplumun bilgilendirilmesi, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması, kamuoyu oluşturulması gibi önemli görev ve sorumlulukları üstlenmenin yanında, saydam ve katılımcı yönetim ilkesinin de temel yapı taşını oluşturduğunu belirtti.

"BASININ ÖNEMİ ARTIYOR"

Kullanılmakta olan teknolojilerin birkaç saniye içerisinde, dünyanın herhangi bir yerindeki gelişmeyi öğrenme fırsatı verdiğini ifade eden Vali Çiftçi, ''Tabiatıyla dünyayı tanıma adına veri hazırlayan basın kuruluşlarının, insanların kişisel kapasitelerini geliştirmesine yardımcı olduğu gibi, örgütlerin de kurumsal kapasitelerini etkilediği artık kabul edilmektedir. Bu durum küreselleşmeyle birlikte basının öneminin ve etkisinin giderek arttığına işaret etmektedir. Bilmek gerekir ki, önem ve etkinin artması doğal olarak sorumlulukları da artmıştır. Ülkemiz açısından durum, son yıllarda daha ileri adımlara sahne olacak biçimde gelişmektedir. Biliyoruz ki özgür basın; demokratik, insan haklarına saygılı, hukuk devleti temelinde şekillenen bir toplum yapısı için olmazsa olmazlardandır. Ülkemizde basın özgürlüğü Anayasamız tarafından teminat altına alınmıştır" dedi.

Reklam
Reklam

"BİRLİKTE HİZMET EDECEĞİZ"

"Basın halkın gözü kulağıdır" diyen Vali Çiftçi, "Görevinizi, meslek ilkelerini göz önünde bulundurarak, kişilik haklarına ve özel yaşama saygı göstererek yerine getirmektesiniz. Halkın ortak sesini doğru ve ilkeli habercilik anlayışıyla dile getirerek kamu hizmeti yapmaktasınız. Sizler halkın gözü, kulağı ve sesisiniz. Kamuoyunun beklentilerini yansıtarak, çalışmalarımıza önemli katkılar sağlamaktasınız. El ele vererek hep birlikte Kütahya ve ülkemiz için en iyi hizmetleri vermeye devam edeceğiz.Bu duygu ve düşüncelerle Bayramınızı kutluyor, çalışmalarınızda sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: