Kütahya Valisi Çiftçi, Murat Dağı'nda Yeni Açılan Kayak Merkezini İnceledi

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Gediz Belediyesi'nin işlettiği Termal Turizm Merkezi Murat Dağı Kaplıcası'nda yeni açılan...

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Gediz Belediyesi'nin işlettiği Termal Turizm Merkezi Murat Dağı Kaplıcası'nda yeni açılan kayak merkezinde incelemelerde bulundu.

Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Haci Çağlar, Orman İşletme Müdürü Nurettin Dağdelen, İl Genel Meclisi Üyesi Hayri Öztürk, Gediz Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Arpacı, Ticaret Odası Başkanı Mesut Naci Cebecioğlu'ndan oluşan inceleme heyeti, GDZ Gediz Otel'de verilen öğle yemeğinin ardından Murat Dağı'na hareket etti. İlkönce 1450 metredeki Murat Dağı Termal Turizm Merkezi'ne ulaşan heyet, Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait arazi araçlarıyla 1850 metre yükseklikte karlarla kaplı Sarıçiçek Yaylası'na tırmandı. Yayladaki Göl Yeri mevkii ile Tahtaoluk mevksi arasına kurulan kayak merkezine gelen heyet burada inceleme yaptı.

Reklam
Reklam

Kısa bir süre kayak merkezini dolaşan Kütahya Milletvekili Soner Aksoy ve Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, başka bir program için kayak merkezinden ayrıldı. 2.5 metreye yakın kar üzerinde kayak sporu yapan gençlerle sohbet eden Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, kendiside kayak yaptı ve kar motosikleti kullandı.

Kar motosikleti ile kayak pistinin etrafını dolaşarak bölgeyi inceleyen Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, 2000 yıllarında bir hayal olarak gündeme gelen Murat Dağı Kayak Merkezi'nin artık gerçeğe dönüştüğünü ve bundan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Vali Çiftçi sözlerine şöyle devam etti:

"Bu bir hayalle başlamış 2000'li yıllarda. O dönemdeki valimiz, belediye başkanlarımız, o dönemki otoriteler burada kayak yapmayı hayal etmişler, burada bir kayak tesisi kurmayı hayal etmişler.Kütahya'ya baktığımızda hakikaten termaliyle, yeşillikleriyle, doğasıyla, tabiatıyla muhteşem bir değere sahip. İşte aynı zamanda burada sıcak termalde var ve burası aynı zamanda hem Gediz'in, hem Uşak'ın mesire alanları, mesire yerleri. Buna bu gün itibariyle bir değer katmayı arzu ettik. Burada bir kayak sporu yapılabileceğini test etmek maksadıyla arkadaşlarımız sistemi kurdular. Yaklaşık bir haftadır çalışıp kar testlerini, karın kayma özelliklerini, karın kalınlıklarını test ediyorlar. Arkadaşlarımızın son verdiği raporlarda, buranın hakikaten bir kayak merkezi olabileceğini ortaya koymuş oldular. Bütün arkadaşların bu güzel çalışması hakikaten bir değer oldu ve bu değeri de Kütahya'mıza kazandırmayı arzu ettiler. Gençlik ve Spor Müdürlüğümüz bakanlığımıza müracaat edecek ve burası inşallah daha geniş, daha uzun pisti ve daha uzun sürede kayak yapılabilir bir merkeze dönüşecek. Türkiye'miz yeni bir kayak merkezine kavuşuyor, hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Reklam
Reklam

Kayak pistinde usta bir şekilde kaymayı becerenler gözlenirken, bazı amatör kayakçıların dengesini kaybedip düşüşleri de görenleri güldürdü. Diğer taraftan kayak yapmayı seven, ancak kayakların üzerinde durmaya cesaret edemeyen bazı meraklıların da naylon leğenlerle kayma merakını gidermeye çalışmaları herkesi şaşkına çevirdi.

Kayak merkezindeki incelemelerin ardından Murat Dağı Termal Turizm Merkezi'ne inen Vali Çiftçi, tesislerde çay içerek, burada yapılan sezona hazırlık çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz