Kütahya Valisi Çiftçi, Simav'da Inceleme Yaptı

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Simav ilçesinde yapımına devam edilen bazı yatırımları inceledi.

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Simav ilçesinde yapımına devam edilen bazı yatırımları inceledi.

Çiftçi, ilçede ilk olarak Kaymakam Yüksel Ünal ile yapımı yeni tamamlanan ve kamu dairelerinin taşınma işlemlerinin sürdüğü Hükümet Konağı binasında daire amirlerinden brifing aldı.

Daha sonra sırasıyla inşası bitirilen 19 Mayıs İlkokulu, Çavdır Mahallesi'ndeki cami ve Beyce İlkokulu'nda incelemelerde bulundu.

Çiftçi, incelemeleri sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede köprü, sulama, yol, gölet gibi çalışmalarda yüzde 95 fiziki gerçekleşme seviyesine gelindiğini bildirdi.

Reklam
Reklam

Simav'da, 19 Mayıs 2011'de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem sonrası iyileştirme ve yapım sürecinin sona erdiğini dile getiren Çiftçi, şöyle konuştu:

"Simav bir dönem yoktu. 'Deprem var', 'binalarımız yıkılıyor' gibi sıkıntılar sona erdi. Artık Simav'da depremin etkileri bitti. Rutin hayatımıza kısmen dönmüştük, artık tamamen dönmemiz gerektiğini daire amirlerimizle görüştük. Normal çalışmalarımızı da daha ileri nasıl götürebiliriz, projelerimiz neler olabilir- Hepsini yetkililerimize anlattım. Kütahya'nın diğer ilçelerinde nasıl hayat devam ediyorsa Simav'da da böyle devam edecek. Okullarımızda her şey normale dönmüş, öğrencilerimiz neşe içinde eğitime koşmuş. İnşallah bundan sonra Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve diğer birimlerimizle Simav'da güzel işler yapılacak."

Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: