Kütahya Valisi Çiftçi'den Simav'da Deprem İncelemesi

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi bir haftadır deprem kabusu yaşayan Simav'da incelemelerde bulundu.

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi bir haftadır deprem kabusu yaşayan Simav'da incelemelerde bulundu.

Depremin vatandaşlar üzerindeki psikolojik ve sosyolojik etkilerini araştırmak üzere Kütahya İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Arslan ve İl Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık ile birlikte Simav'a gelen Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Eynal Kaplıcaları Parkında Kaymakam Yüksel Ünal, Belediye Başkanı Kasım Karahan, daire müdürleri, siyasi partilerin ilçe başkanları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile bir araya gelerek durum değerlendirmesinde bulundu.

Reklam
Reklam

İlçenin sorunlarının masaya yatırıldığı açık hava toplantısı yaklaşık 2 saat sürdü. Toplantının ardından konutları ağır hasar gören vatandaşlar için Muradınlar Mahallesinde TOKİ'nin yaptığı 928 kalıcı konutun bulunduğu alana geçen Vali Çiftçi burada vatandaşlarla görüşüp dertlerini dinledi.

16 Nisan 2012 Pazartesi gününde meydana gelen 4.8 ve ardından devam eden artçı sarsıntıların vatandaşlar üzerinde bıraktığı psikolojik ve sosyolojik etkileri araştırmak için geldiği Simav'da başka sorunların yaşandığını tespit ettiğini dile getiren Vali Çiftçi, "Biliyorsunuz geçen hafta 4.8 ve ardından çok sayıda artçı sarsıntılar kaydedildi. Sarsıntılar halen devam ediyor. Bu sarsıntıların vatandaşlar üzerinde bıraktığı psikolojik ve sosyolojik sıkıntıları protokol ve daire müdürlerinin yanı sıra sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile buluşarak tespit etmek üzere Simav'a geldim. Sonuçta depremlerin maddi etkisinin olmadığını ancak bir takım sorunlar oluşturduğunu anladım. Psikolojik etkinin azaltılması hususunda bazı çalışmalar yapmamız gerektiğini kanaatine vardım. Bunun yanında vatandaşlar ile yaptığım görüşmelerde başka alanlarda da bazı eksiklikler gördüm. Bu eksiklikleri de inşallah en kısa sürede gidereceğiz. TOKİ konutlarına yerleşen vatandaşlarımızın hallerinden memnun olduklarını görmek bizi de mutlu etti. Vatandaşlar burada bir tek yolun eğiminden şikayetçi oldular. İnşallah onu da alternatif yolu ile ilgili arkadaşlar ile birlikte bir çalışma yaparak çözmek için gayret sarf edeceğiz. TOKİ konutlarının bulunduğu alan hakikaten güzel bir yaşam merkezi haline gelmiş. Vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz