Kütahya Valisi Kenan Çiftçi: Öğrenciler rahatlıkla imtihana girebilecek

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, "Öğrencilerimiz inşallah rahat bir şekilde imtihanlarına girecekler." dedi. <br/> Kütahya'nın Simav...

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, "Öğrencilerimiz inşallah rahat bir şekilde imtihanlarına girecekler." dedi.
Kütahya'nın Simav ilçesinde meydana gelen 5.9 şiddetindeki depremin geçen süre içerisindeki çalışmaları değerlendiren Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, "Öğrencilerimiz inşallah rahat bir şekilde imtihanlarına girecekler." dedi. Merkez üssü Simav olan ve 5.9 şiddetinde meydana gelen depremin artçılarının sürdüğü Simav'da yaklaşan SBS ve LYS için yapılan çalışmaları açıkalayan Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, öğrencilerin konaklama ile eğitim sorunlarında yapılan çalışmaları değerlendirdi.
Vali Çiftçi, "Artçılar devam ediyor. Bu artçı sarsıntılar nedeniyle vatandaşlarımız tedirgin oluyor. Önümüzdeki hafta sonu imtihanlar var. Cumartesi günü 1184, pazar günü de 1058 öğrencinin kalacağı yerleri ve imtihana gireceği yerlerle ilgili Milli Eğitim İl Müdürlüğü çılışmaları yaptı. Bunlarla ilgili araçlar ayarlandı. Onlar da sınav merkezlerine taşınacak. Öğrencilerimiz inşallah rahat bir şekilde imtihanlarına girecekler." dedi.
Deprem sonrasında meydana gelen hasar ve çatlak olan yapılarla ilgili kesin tespit sonuçlarını açıklayan Vali Çiftçi şöyle konuştu: "Şu anda bugün itibariyle beldeler ve köylerdeki binaların yapımıyla ilgili arkadaşlarımızla görüşerek bunların da şekil ve şartlarını iki gün içerisinde oluşturacağız. Çünkü ilçe merkezi, belde ve köylerde ağır hasarlı ve yıkık binalarımız var. İnşallah onlarla kendileriyle görüşerek ortak çözüm bulacağız. İki gün içinde bunu ilan edeceğiz. Kesin tespitlerle ilgili son durumu sizlerle paylaşmak istiyorum. Simav merkezde yıkık ve ağır hasarlı 636 konut, 10 ahır, 77 iş yeri toplam 723. Orta hasarlı 1213 konut, iki ahır, 290 iş yeri toplam 1505, az hasarlı 4026 konut, 36 ahır, 504 iş yeri, bunun da toplamı 4566, hasarsız ise toplam 5794. Dolayısıyla simav merkezde toplam 12588 konut, iş yeri ve ahırın kesin hasar tespiti tamamlandı. 5 şiddetindeki sonradan gelen artçı sarsıntıdan önceki çalışma. Bu artçıdan sonraki orta hasarlılardaki hasarlara arkadaşlar tekrar bakacak. Simav belde ve köylerde son durum. Henüz belde ve köylerde çalışmalar bitmedi. Yıkık ve ağır hasarlı 452 konut, 155 ahır, 22 iş yeri toplam 629. buralarda incelenen iş yeri, ahır ve konut sayısı 7 bin 612'dir. Orta hasarlı 274 konut, ahır, iş yeri var. Simav genelinde yıkık ve ağır hasarlı konut, ahır ve iş yeri 1352, orta hasarlı 1779, az hasarlı 6675, hasarsız 10394. toplam incelenen konut, ahır ve iş yeri sayısı 20 bin 200.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz