Kütahya Valisi Kenan Çiftçi'den Kaymakamlara:

Kaymakamlar Toplantısı'nda konuşan Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, "Problemlerin üzerine beyin teri dökerek gidin" dedi."Biz Kütahya'da...

Kaymakamlar Toplantısı'nda konuşan Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, "Problemlerin üzerine beyin teri dökerek gidin" dedi.

"Biz Kütahya'da bir takım oyunu oynuyoruz ve bu fotoğrafı tamamlarken ilçelerde kaymakam arkadaşlar ve yöneticilerle hep beraber yapmaya çalışıyoruz" diyen Vali Kenan Çiftçi, “İlimiz genelinde turizm ile ilgili ciddi bir başarı var ama bunları yeterli görmüyoruz. Turizmde yaptığınız tanıtımlar da 2010 yılı itibariyle 221 olan turist sayısı 2011 yılı sonu itibariyle 310'e, 2012 yılı sonu itibariyle 408 bine çıktı. Ekonomiye baktığımızda 1. OSB'deki sanayi şirketlerinin hem gaz kullanmaları hem elektrik kullanmalarına baktığımızda ve bunların yanında karlılık oranlarına baktığımızda 4.5 katlık bir artış var. Diğer OSB'lerde de aynı artışlar devam ediyor. Spor faaliyetlerine baktığımızda bazı verilere göre 13 bin, bazı verilere göre 17 bin olan lisanslı sporcu sayısı 2012 yılı itibariyle 50 bin oldu. DSİ Bölge müdürlüğünden geçtiğimiz yıl 28 milyon liralık yatırım planladık bu 28 milyonluk yatırım yıl sonu itibariyle 38 milyon liralık oldu. Buda sizlerin çaba ve gayretleriyle olduKarayollarında sadece BSK ile ilgili planlanan yol 172 km idi geçtiğimiz yıl ihaleye çıkan ve yapılan yol 280 kilometre oldu. Özel idarede 36 milyon ile bütçeyi bağlamıştık bunda personel gideri de dahildi geçen yıl sadece yapılan yatırım 50 milyon TL oldu. Bu yılda sadece yatırıma planlanan rakam 48 milyon TL ve 50 milyon Tl'lik bütçemiz var” diye konuştu.

Reklam
Reklam

"DEREDE DOĞULMAYALIM"

Amaçlarının bunları daha fazla yapmak olduğunu ve artması gerektiğini ifade eden Vali Çiftçi, sözlerine şöyle devam etti:

“Amacımız bunları daha fazla yapmak ama sizlerden şunu hasleten istiyorum köylere gidiyorsunuz sohbetler ediyorsunuz. Diyelim ki bir köye gittiniz ve oraya sağlık ocağı yapıldı, okul yapıldı, taş döşendi, yolu asfalt yapıldı. Vatandaş bazen ben şunu da istiyorum diyor ve sizin aklınıza daha ne yapalım ki diye gelmesin. Vatandaş isteyecek biz yapacağız. Dahada arzu ettikleri istek ve talepleri varsa biz bu vatandaşlarımızın tüm arzu, talep ve isteklerini bizatihi yerine getireceğiz.

Eskilerde 'Denizi geçip Derede Boğulma diye' tabir vardır. Burada da bazen küçük sorunlarımız çıkıyor. Bunlar bizi yormamalı bunların üzerine gidip bunu çözmeliyiz. Her ilçemizde küçük sorunlarımız var bu yıl bunlara odaklanarak bunları da çözmemiz gerekiyor. Bu yıl yapmamız gereken başka bir konu detaylara inerek detayları güzelleştirmemiz gerekiyor. Bu yıl her yerde ciddi yatırımlar var. Detay konuların üzerinde durarak bunları yapmalıyız ve bunları yaparken bütün paydaşları işin içine çekmenizi arzu ediyorum. Bizi ilimizde ve ilçelerimizde Belediye Başkanları, Belediye ve İl Genel Meclis üyeleri, Sivil toplum örgütleri, basın mensupları, muhtarlar gibi ne varsa kim varsa hepsi ile beraber bütün sorunlarımızın üzerine gideceğiz ve bu paydaş olduğumuz konuları bu yıl el birliği ile gerçekleştirmemiz gerekiyor. Bunları yaparken de sabırla bunların üzerine gideceğiz.Bizim bazı konularda ciddi şekilde çalışmamız gerekiyor. Bunların en başında gelenlerden bir tanesi eğitim. Eğitim üzerinde hasleten duracağız. Kütahya'da 34 çeşit yer altı zenginliğimiz var bunlarda Dünya çapında rezervleri olan madenler. Ama Orta Afrika'da elmas madeni var. Orta Afrika Cumhuriyeti mi zengin? Belçika mı zengin? Elması Belçika satıyor. Zenginliğin olması değil onu kullanabilme ve değerlendire bilmek önemli. Teknolojik ve yüksek kaliteli ürünlerin burada üretilmesini sağlamalıyız o yüzden laboratuvar, ilim, bilim, eğitim bizim olmazsa olmazımız. O yüzden sizlerinde eğitimde birinci öncelikli olarak durmanızı arzu ediyorum.”

Reklam
Reklam

"KÜTAHYA'DA HER ŞEY VAR"

Sağlık, turizm, eğitim gibi bir çok konuda da açıklamalarda bulunan Vali Kenan Çiftçi, “Sağlıkla ilgili konuların birçoğu çözüldü sadece Simav ilçesinde Hastane yeri ile ilgili bazı çalışmalar devam ediyor oda en kısa sürede çözülecek.

Turizmin üzerinde de tüm kaymakamlarımızın durmasını arzu ediyorum. Her ne kadar turizmden aldığımız pay ülke çapında 24 milyar dolara çıktıysa da Kütahya'da iki yıllık süreçte yatan turist saysısı yüzde 100 artıysa da bunun bence yeterli olmadığını düşünüyorum. Kütahya'ya baktığımızda tarih var, frigler var, Roma var, Bizans var, Termal var, Doğa var Kütahya'da yok yok her şey var ama halen 408 bin turist geldi diye seviniyoruz. Çok sevinilecek bir durum değil bizim yataklı turist sayımızın hızlı bir şekilde 1 milyona ulaşması gerekiyor. Her ilçemizin ayrı bir özelliği var. Bunu bir şekilde el birliği ile çözmeliyiz. Birincisi eğitim gönüllüsü ikincisi Turizm elçisi olmalısınız. Bir diğer konuda fahri yatırım ajansı gibi çalışacaksınız. İlçenizde Belediye Başkanını, TSO başkanını ve diğer yetkilileri alın ve nereye gidecekseniz gidin sizin önünüzde engel yok gidin ve yatırımcıları çağırın. İlimiz ve ilçelerimizde her anlamda kalkınma hamlesi başlatalım. Bunları yaparken de odak sektörler seçin. Siz ilçe derken ne aklınıza gelirse marka olabilecek olanları ön plana çıkartın, her ilçenin bir hedefi olsun ve gittiğiniz her yerde söyleyin. Ben 2012 için teşekkür ediyorum. Ama biz şuna inanıyoruz. Bir günü diğerine müsavi olan zararda ve ziyandadır. Eğer biz 408 bin turist sayısında kalırsak, 4.5 kat karlılık oranlarında kalırsak, 280 kilometre yolda kalırsak, 38 milyon DSİ yatırımında kalırsak bunlar bizim için zarar. Bunları bizim bu yıl katlayarak tekrar gitmemiz gerekiyor. Katlayarak gitmemiz için her alanda proje yapmamız ve çalışmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

"14 KİŞİDEN OLUŞAN BİR EKİP KURDUK"

Fakir ve fukaraya yakinen temas halinde olmamız gerekiyor diyen Vali Çiftçi, “Biz ilde yaklaşık 14 kişilik bir ekip kurduk. 'Ulaşılamayan İhtiyaç Sahibi kalmasın' diye kurulan bu ekip her gece 10 eve gidiyor ve ihtiyaçlarının olup olmadığını soruyorlar. İhtiyacı olan herkesin ihtiyacı gideriliyor ve özellikle fakir fukaranında yanında olmanızı arzu ediyorum.

Bir komisyonumuzda her hafta gazi ve şehitlerimizin evlerini belli bir prosedür çerçevesinde ziyaret ediyor. Sizlerde ilçenizde bunları takip edip yakinen temas halinde olmanız gerekiyor. Devletin gülen yüzü diyoruz ya insanlarla muhabbet ederken onları candan kucaklama onların arzularını candan yerine getirmenizi istiyoruz. Biz kim olursa olsun onun derdini sonuna kadar dinleme ve onun ihtiyaçlarını da bizlerin görmesi gerekiyor. Beyin teri dökerek problemlerin üzerine gidelim ve elimizden gelen her türlü çaba ve gayreti gösterme yoluna gidelim arzusundayım. İki yıldır aynı çaba ve gayret içindesiniz bunları biliyorum ama bunları biraz daha artırarak yapmanızı arzu ediyorum. Bizim felsefemiz halkı kucaklayan, muhabbet eden idareci profili. İnşallah 2013'dede bunu uygularız ve 2013'ünde 2012'den daha güzel hizmetlere vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: