Kütahya Valisi: "polis, Bir Anne Kadar Şefkatli"

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, polisin, bir asker kadar disiplinli, bir hukukçu kadar bilgili ve bir...

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, polisin, bir asker kadar disiplinli, bir hukukçu kadar bilgili ve bir anne kadar şefkatli olduğunu kaydetti.

Çiftçi, Polis Haftası sebebiyle yayınladığı mesajda, Türk Polisi'nin halkın güven ve desteğini de aldığını belirterek,"Bundan 168 yıl önce halkın can ve mal güvenliğini huzur ve sükûnunu sağlamak amacıyla kurulan polis teşkilatımız, yaklaşık 1,5 asrı geçen süre içerisinde Türk milletiyle kucaklaşmış, en zor ve sıkıntılı anında onlara kucak açmış bu uğurda can vermiş, şehit düşmüştür. Gücünü halktan ve kanunlardan alan Türk polisimiz, görevini her zaman fedakarca yapmış, gerektiğinde canını hiçe sayarak ulvi görevlerini yerine getirmiş, toplumumuzun güvenini ve takdirini kazanmıştır. Bugün gelinen noktada Türk Polis teşkilatı bünyesinde bulundurduğu gerek personeli, gerekse teknolojik imkanlarıyla dünyanın sayılı güvenlik teşkilatları arasında yer almaktadır. Polis Teşkilatımızın her mensubu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün şu sözünde olduğu gibi; 'bir asker kadar disiplinli, bir hukukçu kadar bilgili, bir anne kadar şefkatlidir.' Türk Polisi, halkımızın güvenini kazanmış; görevini yaparken yurttaşlarımızdan her zaman destek görmüştür. Emniyet hizmetlerinin; etkin, hızlı ve başarılı biçimde yürütülebilmesi, her şeyden önce halk-polis arasındaki iletişimin geliştirilmesiyle olacaktır. Gelişmiş teknoloji ve iletişim unsurlarını kullanarak, vatandaşlarımıza sevgi, adalet, sabır, hoşgörü ve nezaket çerçevesinde sunulan asayiş ve emniyet hizmetlerinde kazanılan başarı, ülkemizi huzura ve mutluluğa kavuşturacaktır. Emniyet teşkilatımızın tamamı bunun bilincinde olarak çalışmalarını sürdürmektedir" dedi.

Reklam
Reklam

Polis Teşkilatı'nın 168. kuruluş yıldönümünü canı gönülden kutladığını ifade eden Vali Çiftçi, "Gücünü halktan ve kanunlardan alan polisimiz; görevini her zaman fedakarca yapmakta, gerektiğinde canını hiçe sayarak ulvi görevlerini yerine getirmekte bunun sonucunda toplumumuzun güvenini ve takdirini kazanmayı sürdürmektedir. Kendilerine duyulan bu güveni devam ettirmek tüm polis teşkilatımızın öncelikli görevidir. Bunun yanında, milletimizin, fedakarca çalışan emniyet mensuplarımıza gösterdiği sevgi ve desteğin artarak devam edeceğine olan inancımız da tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle, kurulduğu günden bu güne kadar halkımızın huzuru ve asayişin sağlanmasında büyük görevler üstlenen, Milletimizin sevgi ve güvenini kazanmış, Demokratik hukuk devletinin ve Cumhuriyetin teminatı olan Türk Polis Teşkilatı'nın, 168 nci kuruluş yıldönümünü kutluyor, görevi için canlarını esirgemeyen Aziz Şehitlerimize Allah'tan rahmet, Gazilerimiz, emeklilerimiz ile görevleri başında bulunan tüm polislerimize ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: