Kütahya'da 16 Çocuk Üniversitede Sünnet Oldu

16 çocuk gençliğe ilk adımlarını Dumlupınar Üniversitesi'nde (DPÜ) attı. Kütahya Valisi Kenan Çiftçi'nin eşi Habibe...

16 çocuk gençliğe ilk adımlarını Dumlupınar Üniversitesi'nde (DPÜ) attı.

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi'nin eşi Habibe Çifçi, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan'ın eşi Cemile Karaaslan ve Kütahya Belediyesi Başkanı Mustafa İça'nın eşi Zafer İça başkanlığında oluşturulan tertip komitesi, 16 çocuğu sünnet ettirdi. DPÜ Kapalı Spor Salonu'nda yapılan sünnet töreninin ardından katkıda bulunanlara plaket verildi. Kütahya İl Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık, sünnet olan çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan'ın eşi Cemile Karaaslan, 15 yıldır Kütahyalılarla iç içe olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Fakir ve yoksullarla ilgilenmek genç kızlığımdan beri hayalimdir. 15 yıldır Kütahya'da yaşıyorum. Zaman zaman yaptığımız yardımlar oldu. Bu sırada Kütahyalılarla bizzat tanıma fırsatı buldum. Evlerinde tenceresi kaynamayan, bir lokma ekmek bulamayan aileler gördüm. Bu beni çok etkiledi. 12 - 13 yaşına kadar gelip sünnet olamayan çocuklar var. Kıyafet, yemek, gibi bir sürü sponsorlar temin ettik. Geçtiğimiz yıl 36 çocuğun sünnetini gerçekleştirdik. Bu yıl ise 16 çocuğun sünnet törenini yapacağız."

Reklam
Reklam

Cemile Karaaslan, bu yardımların süreceğini ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: