Kütahya’da “bilimin Işığında Evrim” Konferansı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü tarafından “Bilimin Işığında Evrim” konulu konferans...

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü tarafından “Bilimin Işığında Evrim” konulu konferans düzenlendi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü tarafından Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen “Bilimin Işığında Evrim” konulu konferansta konuşan Prof. Dr. Adem Tatlı, evrim teorisinin ateizme dayandığını ifade ederek, ”Evrim teorisi bilimsel platformdan çıkarılarak 'Uluhiyet' fikrini yıkmaya ve inkar etmeye, kainattaki tek etkili gücün tesadüf, şuursuz sebepler ve tabiat olduğunu ispat etmeye çalışan kasıtlı ve art niyetli davranışlara alet edilmektedir" dedi.

Reklam
Reklam

Kainatta atomdan galaksilere kadar hiçbir şeyin sabit olmadığını, hareket halinde olduğunu, canlıların, bitkilerin, hayvanların da her an değiştiğini ve farklılaştığını, insanın yaklaşık yüz trilyon hücreden meydana geldiğini, her bir hücrede bir saniyede üç bin değişik reaksiyon olduğunu ifade eden Tatlı, “Bütün bunlar bir kanun çerçevesinde, büyüme, gelişme, farklılaşma kanunları çerçevesinde bu değişimler devam ediyor. Sonsuz bir ilim, irade, kuvvet ve kudretin eseriyle. Hiç bunlar tesadüfen olur mu? Tesadüfen çorba bile olmuyor” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Adem Tatlı, David Pilbeam’ın, “Elimizde olan bilgiler teorilerimizi şekillendirmek için son derece güvenilmez ve yetersizdir. İnsanın geçmişiyle ilgili içimize yerleşmiş bulunan ön kabullerin farkındayım. Bunları zihnimden çıkarmak için çaba gösteriyorum. Geçmişteki teorilerimiz, elde olan gerçek bilgimizi değil, bizim o andaki ideolojilerimizi yansıtıyordu” sözlerini dinleyicilerle paylaşarak, bu ideolojinin insanın maymundan geldiği, yaratıcının kainatta olmadığı, ateizmi benimsemiş bir ideolojiyi savunduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Tatlı, evrim teorisi tartışmasının altında yatanın “bir yaratıcının kabulü veya reddi olduğunu” söyleyerek bilim adamlarının dine, yaratılışa karşı oluşunun kaynağının Fransız İhtilali olduğunu anlattı. Tatlı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ortaçağda, bütün Batı aleminde Hıristiyanlık din adına bütün müesseselere hakim olmuş, bilim sahasındaki çalışmalar da Hıristiyanlıktan vize almadan bir görüş ortaya koyamıyorlar. Dolayısıyla Fransız İhtilali bir bakıma bu düşünceye başkaldırmaydı ve ondan sonra 1789, 1800’lü yıllardan itibaren bütün bilimsel çalışmalar bütün dünyada bir yaratıcının varlığını devreden çıkardı, ateizme dayandırıldı, her şey tesadüf ve tabiatın eseridir denildi.”

Tatlı, evrim teorisinin bilimsel kıstasları taşımayan, laboratuarlarda denenmeyen, çoğunlukla metafiziğe dayalı görüşleri bünyesinde barındıran felsefi bir düşünce tarzı olduğunu belirterek, evrimi savunanların iddialarının gerçekleri yansıtmadığını, evrim adına bazı çarpıtmaların yapıldığını bu konuda çalışmalar yapan bilim adamlarının açıklama ve bilimsel çalışmalarından örnekler sunarak dile getirdi.

Reklam
Reklam

Konferansın ardından Prof. Dr. Adem Tatlı soruları cevapladı. Rektör Yardımcısı ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Erdoğan, Prof. Dr. Adem Tatlı’ya verdiği konferanstan dolayı teşekkür ederek bir anı tabağı takdim etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: