Kütahya'da Bin Kişiye Kutlu Doğum Helvası

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Kütahya Müftülüğü ile Bölge Yatılı Kur'an Kursu tarafından halka helva...

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Kütahya Müftülüğü ile Bölge Yatılı Kur'an Kursu tarafından halka helva dağıtıldı.

Helva almak isteyen vatandaşlar kazanların önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Kütahya Müftüsü Mustafa Üskülüplü, helva dağıtımı öncesinde bir konuşma yaptı. Üskülüplü, "Sevgili Peygamberimizi cömert idi. İnfak edemediği iki dinarı evde kalsa o gece uyuyamazdı. Çok temizdi, temizliği severdi. Saçını sakalını temiz tutar ve tarardı. Çok ibadet eder. Fakat dünyayı da ihmal etmezdi. Sporu tavsiye eder yüzme ve atıcılık gibi faaliyetleri severdi" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yapılan dualar ve konuşmalar sonunda ilk helvayı vatandaşlara İl Müftüsü Mustafa Üskülüplü dağıttı.

Bölge Yatılı Kur'an Kursu Yöneticisi Turhan Bayatlı, bu yıl 5. gerçekleştirilen Kutlu Doğum Helvası dağıtımının artık geleneksel hale geldiğini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: