Kütahya'da Deprem Sergisi

Dumlupınar Üniversitesi tarafından Simav Depremi’nin 2. yıl dönümünde deprem ve yapı güvenliği bilincinin oluşturulması amacıyla...

Dumlupınar Üniversitesi tarafından Simav Depremi’nin 2. yıl dönümünde deprem ve yapı güvenliği bilincinin oluşturulması amacıyla seminer ve poster sergisi gerçekleştirildi.

Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Halil Toklu ve Mimarlar Odası Başkanı Erkan Morkoç’un da bulunduğu etkinlikte bır konuşma yapan Anadolu Üniversitesi Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Güney, ülke ve Kütahya özelinde açıklamalarda bulundu.

Kütahya’nın 2.derece fakat Simav gibi birçok ilçesinin 1. derece deprem bölgesinde olduğunu hatırlatan Güney, depreme dayanıksız yapıların ve yapı kusurlarının buralarda büyük bir felakete yol açabileceğini belirtti. Günay, özellikle de buralarda yerel yönetimlere büyük görevler düştüğünü söyledi.

Reklam
Reklam

Halkın konut alırken fay hattına değil de mutfak dolabına baktığını anımsatan Prof. Dr. Yücel Güney, vatandaşın sürekli bilgilendirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: