Kütahya'da Dolu Yağışı

Kütahya'nın Simav ilçesinde etkili olan dolu yağışı, yaklaşık 300 dekar alanda bulunan çilek tarlalarında hasara yol açtı.

Kütahya'nın Simav ilçesinde etkili olan dolu yağışı, yaklaşık 300 dekar alanda bulunan çilek tarlalarında hasara yol açtı.

İlçeye bağlı Koyunoba köyündeki çilek tarlalarında inceleme yapan Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner, Koyunoba köyünden birçok çiftçinin, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın desteğiyle kredi kullanarak tarlalarına çilek fideleri diktiğini bildirdi.

Köyde üretilen çileğin İstanbul'daki ihracat firmaları aracılığıyla çeşitli Avrupa ülkelerine gönderildiğini belirten Bütüner, ilçede etkili olan dolu yağışı nedeniyle çiftçilerin yaklaşık 2 milyon lira zarara uğradığını söyledi.

Reklam
Reklam

Dolu yağışının yaklaşık 300 dekar arazide etkiliği olduğunu ifade eden Bütüner, "Üreticiler ürünlerini sigorta yaptırmamış. Devletten bu hususta yardım bekliyorlar. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan aldıkları kredilerin taksitlerinin ertelenmesini istiyorlar" dedi.

Köy muhtarı ve çilek üreticisi Ali Akkuzu da 30 dakika süreyle etkili olan fındık büyüklüğündeki dolu yağışının tarlalarında büyük hasara neden olduğunu anlattı.

Bu yıl 100 ton civarında ürün almayı beklerken bunun yüzde 70'inin hasara uğradığı bilgisini veren Akkuzu, "İstanbul'daki firmalarla anlaşmalar yapmıştık. Hasat öncesi başımıza gelenler tam bir felaket oldu" diye konuştu.

Üreticilerden Mehmet Bülke ise çileğin kilosunu geçen yıl 2,5 liradan sattıklarını anımsatarak, çilek almak için köye gelenlerin elleri boş dönmek zorunda kaldığını ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: